
“Çok mağduruz ve dayanacak gücüm kalmadı”
Evde bakım maaşı kesilen yatalak hastanın eşi mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.
Batman’da 7 senedir kolon kanseri olan ve bir bacağı olmayan yatalak hasta Yasin Yıldız’ın (80) güncellenen raporda “yarım yatalak olduğu” belirtilerek evde bakım maaşı kesildi.
Bakıcı maaşı kesilen Yıldız’ın eşi Hamide Yıldız, yetkililere seslendi.
Batman merkez Hürriyet Mahallesi’nde kiralık bir evde ikamet eden Hamide Yıldız, yatalak eşi Yasin Yıldız’ın 7 senedir kolon kanseri olduğunu söyledi.
Bir bacağı kesik olan eşinin aynı zamanda kalp hastası, tansiyon, şeker gibi birçok hastalığının da bulunduğunu aktaran Yıldız, büyük bir mağduriyet yaşadıklarını kaydetti.
Yıllardır duçar olduğu hastalıklar nedeniyle hiçbir ihtiyacını karşılamayan eşine bakan Hamide Yıldız, 4 aydır evde bakım maaşının kesilmesiyle mağdur duruma düştüklerini ifade etti.
Evde bakım maaşı kesilen yatalak hastanın eşi mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor
Birçok ihtiyaçlarını daha önce aldığı bakıcı maaşından karşıladıklarını, maaşın kesilmesiyle ilaçlarını dahi alamayacak duruma geldiklerini vurgulayan Yıldız, yetkililerden evde bakım maaşının tekrar bağlanmasını istedi.
“7 yıldır tek başıma eşimin yaralarını temizleyip ihtiyacını karşılıyorum”
Yatalak eşinin tüm ihtiyaçlarını tek başına gidermeye çalıştığını ifade eden Yıldız, “Eşim 7 sene önce kalın bağırsak kanseri oldu. 7 sene önce Batman Bölge Devlet Hastanesinde ameliyat geçirdiğinden beri yatalak yatıyor. Eşim 4 sene önce geçirdiği bir trafik kazasında bir ayağı da kesildi. 7 yıldır tek başıma eşimin yaralarını temizleyip pansumanını yapıyor ve her ihtiyacını gidermeye çalışıyorum. Eşimin bütün bakım ihtiyacını tek başıma yapıyorum. 3 çocuğum var ve üçü de İzmir’de yaşıyor. Evimiz kiradır. Eşimin emekli maaşı ve evde bakım maaşıyla eşimin ilaç ve temizlik malzemelerini alarak geçinmeye çalıyorduk.” diye konuştu.
.jpg)
“Çok mağduruz ve dayanacak gücüm kalmadı”
4 ay önce rapor yenilemek için eşinin heyete girdiğini, rapor sonucunda eşine yarım yatalak raporu verilmesi üzerine evde bakım maaşının kesildiğini söyleyen Yıldız, aylardır büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtti.
Yaşadığı soruna bir türlü çözüm bulamadığını dile getiren Yıldız, son olarak şunları söyledi:
“Her sene olduğu gibi bu sene de eşim rapor yenilemek için hastanede heyete girdi. Rapor sonucunu almaya gittiğimizde raporumuzda 7 yıldır yatalak olan eşimin raporunda yarım yatalak diye karar verilmesinden dolayı bakıcı maaşı kesildi. Hangi kuruma gittiysem de derdimi anlatamadım ve sorunuma çare bulamadım. Eşimin bakıcı maaşı kesilmeden önce bir şekilde idare ediyorduk. 4 aydır bakıcı maaşı kesildiğinden beri ne kiramızı verebiliyorum ne de eşimin ilaçlarını alabiliyorum. Buradan yetkililere sesleniyorum; çok mağduruz ve dayanacak gücüm kalmadı. Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Valimizden yaşadığım bu soruna çözüm bulmalarını rica ediyorum.”dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU “TERÖRSÜZ TÜRKİYE’NİN YANSIMALARINI YAŞIYORUZ”
- 02BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI STK ZİYARETLERİ
- 03UYUŞTURUCU SEVKİYATINA BÜYÜK DARBE
- 04BAYINDIR’DA KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜLDÜ
- 05BAŞKAN YILMAZ’DAN AMATÖR KULÜPLERE DESTEK ÇAĞRISI
- 06RUNKARA’DA PETROLSPOR RÜZGARI ESTİ
- 07ALTYAPI ÇALIŞMALARININ TAMAMLANDIĞI ALANLARDA YOĞUN MESAİ
- 08PETROLSPOR, LİGDE 7'DE 7 YAPTI
- 09SASON BALI 340 BİN LİRAYA SATILDI
- 10BATMAN’DA WİNN ALL GRUP GAYRİMENKUL HİZMETE GİRDİ
- 11VALİLİK KAVŞAĞINDA YENİ TRAFİK DÜZENİ
- 12“Yaşam İçin Pedal Çevir” etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti
- 13Zabıta’dan SKT operasyonu!
- 14BATMAN’DA İLK KEZ NASA SPACE APPS CHALLENGE HACKATHONU DÜZENLENDİ
- 15İL BAŞKANI HÜSEYİN ŞANSİ “BATMAN’DAN GAZZE’NİN ÇOCUKLARINA SES OLUYORUZ”
Henüz Yorum yok