"Hayırseverlerin desteği arttıkça muhtaçların yüzü de gülecektir"
Kurban Bayramı'nda yaptıkları yardım faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti ulaştırarak bir nebze de olsa yüzlerin tebessüm etmesine vesile olduklarını söyledi.
Kurban Bayramı'nda yüzlerce üye ve gönüllüleriyle kentteki muhtaç ailelere kurban eti ulaştırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini vurgulayan Işık, sadece bayramlarda değil, yılın tüm zamanlarında fakir, mağdur ve muhtaçların umudu olmaya devam edeceklerini kaydetti.
Işık, "Kurban Bayramı'ndan önce fakir, mağdur ve muhtaçlara yılda bir sefer olsa dahi evine kırmızı et girsin diye çaba sarf ettik. Üye ve gönüllerimizle beraber hummalı bir çalışma yürüttük. Kurbanlıkların alımı için komisyonlar kurduk. Bu kurmuş olduğumuz komisyonlarımız Türkiye’nin Doğu illerinde çeşitli temaslarda bulundular. Bu temasları neticesinde en iyi kurbanı en iyi şekilde en iyi fiyatla nasıl alabiliriz çalışması yürüttük ve bunun neticesinde kurbanlık alımımız gerçekleşmiş oldu." diye konuştu.
Hayırseverlerin vekâletleri doğrultusunda kestikleri kurbanları fakir ve muhtaçlara ulaştırdıklarını aktaran Işık, "Kurban bayramı süresince ortalama 600 küçükbaş kurban kesimimiz gerçekleşmiş oldu. Tabi kesmiş olduğumuz kurbanlarımız hayırseverlerin desteğiyle, bize vekâletleri vermeleriyle bu kurbanları kesmiş olduk. Vekâlet doğrultusunda kestiğimiz kurbanları kimisi 3’te bir payını aldı, kimisi medreselere kurbanlarının ulaşması için bizi vekil kıldılar. Biz de kurbanlarını medreselere ulaştırdık. Yine aynı şekilde hayırseverler geri kalan paylarını da Kurban Bayramı süresi içerisinde yüzlerce üye ve gönüllerimizle beraber bu kurbanları fakir, mağdur ve muhtaç ailelere ulaştırdık." dedi.
"Hayırseverlerin desteği arttıkça muhtaçların yüzü de gülecektir"
Fakir ve muhtaçlara yardımda bulunmak isteyen hayırseverlere çağrıda bulunan Işık, son olarak şunları söyledi: "Hayırseverlerden desteklerini bizden esirgememelerini talep ediyoruz. Sadece belirli bir dönemde fakir ve muhtaçları hatırlamayalım. Sürekli bu insanlar muhtaçtırlar. İsterlerse hayırseverlerde kendileri gelip bize iştirak edebilirler. İsteğimiz hayırseverlerin desteklerini devam ettirmesidir. 2017 yılı Kurban Bayramı'nda dağıttığımız kurban paketleri toplamda 3 bin 500 aileye ulaştırıldı. Biz hayırseverler ile muhtaçlar arasında köprü vazifesi görmeye devam edeceğiz. Fakir, mağdur ve muhtaçların umudu olmaya devam edeceğiz. Hayırseverlerin desteği arttıkça bilsinler ki fakir, mağdur ve muhtaçların yüzü de gülecektir.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BA-MED’DEN 26 HAZİRAN’DA UYUŞTURUCUYA KARŞI FARKINDALIK ÇAĞRISI
- 02Dağ Keçisi Yolunu Mu Şaşırdı? Yaklaşık 50 Yıl Sonra Yeniden Görüldü
- 03MÜDÜR CİĞER, PİKTES ÖĞRETMENLERİYLE BULUŞTU
- 04VALİ CANALP’A ÖZEL GÜVENLİK HAFTASI ZİYARETİ
- 05TRAFİK KOMUTA VE KONTROL MERKEZİ HİZMETE AÇILDI
- 06PORTEKİZLİ BENNY, PETROLSPOR’A İMZA ATTI!
- 07BATMAN’DA ÖĞRENCİLER KARNELERİNİ ALDI, YAZ TATİLİ BAŞLADI
- 08KALDIRIMLARDA YENİLEME ÇALIŞMASI BAŞLADI
- 09MÜDÜR CİĞER, OKUL İNŞAATLARINI İNCELEDİ
- 10ESAT EKREMOĞLU, MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELI’Yİ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
- 11Temizlik Ekipleri Sahada Çalışmalarına Devam Ediyor
- 12UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 13Batman Çayı’nda mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı
- 14Batman Çayı’na düşen vatandaş kurtarıldı
- 15EBRUYA GÖNÜL VERENLERİN ESERLERİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU




Henüz Yorum yok