Liseler arası siyer yarışması yapıldı
Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kutlu Doğum haftası münasebetiyle düzenlenen Siyer Bilgi Yarışmasında lise öğrencileri ter döktü.
Hafta içinde bölgelere ayrılan ve liseler arasında yapılan Siyer Bilgi Yarışması neticesinde finale çıkmaya hak kazanan ve bölgelerinde birinci olan Batman Anadolu Lisesi, İluh Anadolu Lisesi, Raman Anadolu Lisesi, İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri kıyasıya yarıştı.
Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapılan siyer yarışmasına; İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Müftüsü Turgut Erhan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Jüri gözetiminde yapılan yarışmada Batman Anadolu Lisesi, soruların çoğunluğuna doğru cevap vererek, yarışmanın birincisi oldu. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.
Yaptıkları yarışmayla ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, yarışmanın en hayırlılardan birini gerçekleştirdiklerini söyledi.
“Hz. Peygamberi kendilerine şiar edinenlerden kötülük çıkmaz”
Öğrencilerin çok güzel bir yarışma ortaya çıkardığını vurgulayan Kurtaran, “Çocuklarımız Peygamberin hayatını öğrenme, Hz. Peygamberin hayatına dair bilgilerin kazanılması bizim eğitim içinde yer alan vesilemizdir. Siyer-i Nebi dersiyle hem imam hatiplerimizde hem genel ortaöğretim kurumlarımızda hem de ilk ve ortaokul kurumlarımızda bu eğitimi çocuklarımız alıyorlar. Sorularımız kolay sorularda değildi, çocuklarımız soruların yüzde 80-90’ına yakınını doğru cevapladılar. Siyer-i Nebi dersindeki bilgilerinin de sağlamasını yaptılar. Demek ki çocuklarımız Hz. Peygamberin hayatına, siyer dersine çok meraklı, ilgili ve bu dersimizde de çok başarılı olduklarını gösterdiler. Bu da bizi hayli mutlu etti.” dedi.
Hz. Muhammed’in bir rol model olduğunu ifade eden Kurtaran, “Peygamberimizin hayatı sadece bir bilgi olsun diye öğretmiyoruz, aynı zamanda bu bilginin kendi hayatımızda da pratize edilmesi için çalışıyoruz. Çünkü Hz. Peygamber bizim için bir rol modeldir. Çocuklarımızda bu bilinçle Hz. Peygamberin hayatını öğreniyorlar. Hz. Peygamberin hayatını öğrenip kendilerine şiar edinenlerden kötülük, yanlış çıkmaz. İnşallah bu çocuklarımız da milli ve manevi değerlerine bağlı, Hz. Peygamberi kendilerine örnek edinmiş ve geleceğimizi umutla teslim edeceğimiz gençler olacaktır.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN PETROLSPOR ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR
- 02EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 03ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER
- 04KÜTÜPHANELERDE BAŞARI ARTIYOR
- 05BÖLGEDE ANA SU HATTI YENİLENİYOR
- 06Batman Petrolspor Bayrakları Şehri Süslüyor
- 07YAŞLILARA SAYGI HAFTASI'NDA VEFALI BULUŞMA
- 08METRUK BİNALARA ASLA TAVİZ YOK
- 09GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
- 10VALİ CANALP, BİLİM MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
- 11VALİ CANALP’A ‘ORMAN HAFTASI’ ZİYARETİ
- 12İKİ PROTOKOL İMZALANDI
- 13PETROL CİTY, RAMAZAN’DA 1 MİLYON ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI
- 14BATMAN’DA YAĞMUR ALTINDA NEWROZ COŞKUSU
- 15AŞİRET DERNEKLERİNE BAYRAM ZİYARETİ




Henüz Yorum yok