
“Uyuşturucuya Karşı Hep Birlikte Mücadele Edelim”
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) Başkanı M. Sıddık Çiftçi, kentte son zamanlarda giderek artan uyuşturucu tehdidine karşı sessiz kalınmaması gerektiğini belirtti.
Kurumlar, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Çiftçi, uyuşturucuyla mücadelenin sadece güvenlik tedbirleriyle değil, toplumsal dayanışmayla sürdürülebileceğine dikkat çekti.
“Toplumun Desteği Şart”
Beraberindeki heyetle Batman Objektif Gazetesi’ni ziyaret eden Başkan Çiftçi, Yazı İşleri Müdürü Veysel Çiftçi ile gerçekleştirdiği görüşmede, gençlerin madde bağımlılığına karşı korunması için ortak bir iradenin ortaya konulmasının zorunlu olduğunu dile getirdi. “Bu sessizlik kabul edilemez. Hep birlikte mücadele etmeliyiz. Gençlerimizi kaybetmemek için el ele vermeliyiz” diyen Çiftçi, konunun sadece bir güvenlik meselesi değil, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluk olduğunu söyledi.
“Batman’a Rehabilitasyon Merkezi Şart”
Kentte henüz bağımsız bir AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi) bulunmadığını hatırlatan Çiftçi, içinde sağlık hizmetleri, eğitim faaliyetleri, manevi destek ve sosyal etkinlik birimlerinin yer alacağı bir rehabilitasyon kompleksine ihtiyaç olduğunu ifade etti. Bu projeyi yakın zamanda Batman Valisi Ekrem Canalp ile değerlendirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.
“Tüm Kesimler Elini Taşın Altına Koymalı”
Çiftçi, rehabilitasyon kompleksinin psikologlar, din görevlileri, eğitimciler ve gönüllülerle desteklenmesi gerektiğini belirtti. Proje için; Valilikten yer tahsisi, Emniyetten veri desteği, Gençlik Spor İl Müdürlüğünden yurt ve personel, sağlık ve eğitim kurumlarından uzman katkısı istediklerini söyledi. Ayrıca Yeşilay, belediye, adliye, KOSGEB, İŞKUR, müftülük ve kütüphaneler gibi kurumların da sürece dâhil olması gerektiğini vurgulayan Çiftçi, “Uyuşturucu ile mücadele sadece kamuya değil, toplumun tüm kesimlerine ait bir görevdir” dedi.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01NASIROĞLU “MERETO’YU HERKESİN GÖREBİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR”
- 02ÖZGÜRLÜK BULVARI’NDA YOL ÇİZGİ ÇALIŞMASINA BAŞLANDI
- 03TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI VE MOTOSİKLET KULLANICILARINA SIKI DENETİM
- 04MİLLETVEKİLİ RAMANLI, ANTALYA’DA TEMASLARDA BULUNDU
- 05NASIROĞLU “BATMAN’A TIP FAKÜLTESİ ŞART”
- 06TPAO İŞÇİLERİNDEN SERT TEPKİ
- 07EKMEN, “ADALETİN GÜVENİLİRLİĞİ %30’LARA DÜŞTÜ”
- 0872 BİN KİŞİYE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ
- 0914 MİLYON 744 BİN 596 MİLYON YOLCU TAŞINDI
- 10BESOB Başkanı Kaplan, “Uzun vadeli bir yapılandırma şart”
- 11BATMAN VAKFI KURULUYOR
- 12BALPINAR’DA 100 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ
- 13 “YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİ
- 14Batman Çayındaki balık ölümlerini meclis gündemine taşıdı
- 15Temizlik ekipleri sahada
Henüz Yorum yok