‘Muhasebeciler ekonominin lokomotifidir’
‘Muhasebeciler ekonominin lokomotifidir’
Batman-Siirt Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Bölge Odası Başkanı Servet Kurt, Başkan Yardımcısı Temim Orhan ve Oda Sekreteri Hayrettin Başaran Muhasebe Haftası münasebetiyle Big Mamas kafede basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Batman-Siirt Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Bölge Odası Başkanı Servet Kurt, Başkan Yardımcısı Temim Orhan ve Oda Sekreteri Hayrettin Başaran Muhasebe Haftası münasebetiyle Big Mamas kafede basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Oda Başkanı Servet Kurt toplantıda şunları söyledi: “Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkındalığın arttırılması amacıyla her yıl 1-7 Mart, Muhasebe Haftası olarak kutlanmaktadır. Mali Müşavirler, pratik ve teorik bilgilerini, felsefe, matematik, bilim ile birleştiren mali tabloları tasarlayıp, bunları analiz eden, yorumlayan, mali problemleri tanımlayabilen, bu problemlere bilimsel ve matematiksel prensipler çerçevesinde verimli, ekonomik ve standartlara uygun çözümler üretebilen, işletmelerin mali yapısını ve mali geleceğini yeniden inşa eden, strateji geliştiren ve uygulayan kişilerdir.
‘EZBERCİLİKLE YAPILACAK BİR MESLEK DEĞİLDİR’
Meslektaşlarımız ekonominin lokomotifi konumundadırlar. Ticari hayatın tüm aktörlerinin ihtiyaç duyduğu mesleğimiz, ezbercilikle yapılabilecek bir meslek grubu asla değildir. Mali Müşavirler işletmelerin matematiksel hesaplamalarının yanında Ticaret Hukuku, Vergi Hukuku, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku, ve diğer bir çok hukuk alanına hakim kişilerdir. Zira meslek salt matematiksel hesaplamalar yapmak demek değildir. İşletmeler ve kişilerin yaptıkları faaliyetleri ticaret kanunu, Vergi Kanunlar, Sosyal Güvenlik Kanunu ve İş Kanunu mevzuatından bağımsız bir şekilde yürütebilmeleri söz konusu değildir. Meslektaşlarımız bu noktada vergi mükelleflerinin mevzuata uyumunu da sağlamaktadırlar. Mesleğimiz sadece vergi kavramı ile var olan bir meslek profilinden çoktan çıkmıştır. Teknolojik değişimleri anında özümseyip uygulayan, kamuya bilgi üreten, vergi mükelleflerinin iş hayatına uyumundaki rolleri ile meslektaşlarımız ülke ekonomisi için büyük öneme sahiptirler. Tüm meslek mensuplarının Muhasebe Haftasını kutluyorum.”
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“ULUSLARARASI UÇUŞLAR BATMAN TURİZMİ İÇİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASI”
- 02KOZLUK GENELİNDE ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 03BATMANLI SERHAT TUNÇ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
- 04BAĞ VE ANTEPFISTIĞI ÜRETİCİLERİNE ERKEN UYARI DESTEĞİ
- 05HÜSEYİN ŞANSİ, UZUNGÖL’DE BATMANLI İŞ İNSANLARINI ZİYARET ETTİ
- 06“TERÖRSÜZ TÜRKİYE, MİLLETİN ORTAK GELECEĞİNİN ANAHTARIDIR”
- 07Batman Asenalar Kadın Futbol Kulübü, 2. Lig’e Yükseldi!
- 08Batman’da İtfaiye Müdahale Etti, Endişe Sevinç Oldu
- 09YILIN İLK YARISINDA 152 BLOK İÇİN YAPI RUHSATI VERİLDİ
- 10HASANKEYF KAYMAKAMI BÖYÜK GÖREVİNE BAŞLADI
- 11“ULUSLARARASI POTANSİYEL SOMUT BİR PLANLA ELE ALINMALI”
- 12“ŞİMDİ SIRA ULUSLARARASI UÇUŞLARDA”
- 13617 MİLYON TL’LİK YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 14“GÜVENİN OLDUĞU YERDE İSTİKBAL VARDIR”
- 15HAZIR BETON FİRMALARINA ÇEVRE UYARISI




Henüz Yorum yok