“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Gazze’de süren kuşatmanın insanları açlığa ve ölüme terk ettiğini belirtti.
Konuşmasında Gazze’de açlıktan ölen bebeklerin ve yardım sırasında bekleyen sivillerin fotoğraflarını kürsüden gösteren Milletvekili Ekmen, iktidara daha kararlı ve etkin adımlar atma çağrısında bulundu.
“GAZZE’DE AÇLIK, BİR SİLAHA DÖNÜŞTÜ”
Milletvekili Ekmen, 7 Ekim 2023’ten bu yana süren saldırılarda binlerce sivilin yaşamını yitirdiğini, açlığın ise artık sistematik bir yok etme aracı olarak kullanıldığını ifade etti. “Filistinliler, onurlu direnişlerinin bedelini açlıkla ödüyor. Çocuklar, kadınlar, hastalar göz göre göre ölüme terk ediliyor. Gazze’ye ambargo, ilaç yerine sessizlik gönderiliyor” diyen Ekmen, sessiz kalan herkesin bu suça ortak olduğunu dile getirdi.
“TÜRKİYE BU YARDIMI YAPACAK GÜCE SAHİPTİR”
Konuşmasının sonunda elinde tuttuğu fotoğrafları Meclis Genel Kurulu’na gösteren Milletvekili Ekmen “Bir dilim ekmek, bir halkın onuru oldu. Bir öğün yemek, bir ülkenin özgürlüğünün simgesi hâline geldi” sözleriyle insani yardıma dikkat çekti. İktidara seslenen Ekmen, Türkiye’nin Gazze’ye havadan, karadan ve denizden yardım ulaştırabilecek güce ve kudrete sahip olduğunu belirtti. “Türkiye Cumhuriyeti devleti, bu yardımı ulaştıracak kudrettedir. Vatandaşlarımız da bunu destekleyecek iradeye sahiptir. Uluslararası platformlarda bu açlıkla sürdürülen soykırımı gündeme taşıyınız” dedi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ÇAĞRI
Milletvekili Ekmen ayrıca, daha önceki açıklamalarında olduğu gibi bu konuşmasında da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a doğrudan çağrıda bulunarak, “Sayın Cumhurbaşkanı’ndan Türkiye’nin sahip olduğu imkânları harekete geçirerek Gazze’ye acil yardım ulaştırmasını ve etkin diplomasi yürütmesini bekliyoruz. Bu insanlık dramına daha fazla sessiz kalınamaz” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞAMPİYON ŞOV YAPTI!
- 02BESLENME ÇANTAM PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİLİYOR
- 03İL BAŞKANI ÇETİN “YOLUMUZ BİR, GÖNLÜMÜZ BİRDİR”
- 04SAHTE KOMİSERİN ALTIN DOLANDIRICILIĞINA TUTUKLAMA
- 05“MAZLUM COĞRAFYALARI GÖZETMEK, BİZLERE TARİHİN YÜKLEDİĞİ BİR VAZİFEDİR”
- 06“BİRLİK BOZULURSA HERKES KAYBEDER”
- 07BELEDİYE’DEN ATIK UYARISI
- 08UMUT KERVANI'NDAN 2025'TE 16 MİLYON TL'LİK YARDIM
- 09SAĞLIK UÇUŞLARINDA KRİTİK ÜS: BATMAN HAVALİMANI
- 10Batman’da Özel Eğitim Merkezlerinden %27 Zam Tepkisi
- 11KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILIYOR
- 12TEMA’nın kurucuları Batman’da anıldı
- 13ARANAN HÜKÜMLÜ GERCÜŞ’TE YAKALANDI
- 14Başkan Kaplan’dan SGK İl Müdürü Naif Gümüş’e Ziyaret
- 15ROJAVA İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI




Henüz Yorum yok