BATMAN VALİLİĞİ, ''KAÇAK DÜĞÜN SALONLARI KAPATILDI''
Batman Valiliği, Siirt çevre yolunda tarım ve depolama alanlarına inşa edilen ruhsatsız düğün salonları, yapı ve trafik güvenliği gerekçesiyle geçici olarak kapatıldığını açıkladı.
Valilik, modern salonlar için yeni proje hazırlığında olduğunu duyurdu.
“SALONLAR İMAR MEVZUATINA UYGUN DEĞİL”
Batman Valiliği, Siirt çevre yolu güzergâhında bir süredir faaliyet gösteren ve kamuoyunun dikkatini çeken bazı düğün salonları hakkında yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada, söz konusu işletmelerin bir kısmının tarım arazileri üzerine kaçak şekilde inşa edildiği, bazılarının ise imarda “depolama alanı” olarak belirlenmiş bölgelerde usulsüz olarak faaliyet gösterdiği belirtildi. Valilik tarafından 02.08.2024 tarihinde yapılan kapsamlı denetimlerde, bu düğün salonlarının imar mevzuatına uygun olmadığı, otopark, yangın tahliye, yol güvenliği gibi kritik yapısal eksiklikler taşıdığı tespit edildi. Ayrıca işletmelerin, yoğun trafik akışının yaşandığı Batman-Siirt karayolunda vatandaşların can güvenliğini tehlikeye attığına dikkat çekildi. “Bu nedenlerle, ilgili işletmelerin geçici olarak kapatılması zorunlu hale gelmiştir” denilen açıklamada, adli makamların da bu işlemleri hukuka uygun bulduğu ifade edildi. Valilik, bazı sivil toplum kuruluşlarının bu kapatma kararını “mağduriyet” olarak nitelendirmesine tepki göstererek, “Gerçek mağduriyet, can ve mal kaybına yol açabilecek ihmallerden doğar” ifadelerine yer verdi.
Açıklamanın devamında, imar planına göre “depolama alanı” statüsünde olan işletmelerin bu kapsamda faaliyet gösterebileceği, diğerlerinin ise gerekli altyapı düzenlemeleri tamamlanana dek hizmet veremeyeceği vurgulandı. Öte yandan Valilik, “Mavi Yeşil Batman” projesi kapsamında modern standartlara uygun kır düğün salonları ve nikah alanlarının şehre kazandırılacağını ve tüm vatandaşların bu alanlardan eşit şekilde faydalanabileceğini duyurdu. Valilik açıklamasının sonunda, geçmişte bölgede yaşanan ölümlü kazalara atıfta bulunarak “Vatandaşlarımızın can güvenliği birinci önceliğimizdir” mesajına yer verdi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HAZIR BETON FİRMALARINA ÇEVRE UYARISI
- 02Halime Esra Özdemir Veda Etti
- 03“107 BİN 754 HANEYE ULAŞTIK, İHTİYAÇLARI YERİNDE TESPİT ETTİK”
- 04PETROLSPOR’UN LİG FİKSTÜRÜ BELLİ OLDU
- 05'Uluslararası’ statüsü
- 06
- 07
- 08FİYAT ARTIŞLARINA DENETİM
- 09İHA-1 PİLOT EĞİTİMİ TAMAMLANDI
- 10“ESNAF YALNIZ BIRAKILMAMALI”
- 11ASENALAR ŞAMPİYONLUĞA ÇOK YAKIN
- 12PETROL MAHALLESİ ESNAFINA ZİYARET
- 13TARIM KREDİ’NİN ALIM KARARI ÜRETİCİYİ UMUTLANDIRDI
- 14“MERETO, BÖLGE TURİZMİNİN YENİ ROTASI OLACAK”
- 15YOL AÇMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR




Henüz Yorum yok