Çilek tarlalarını dolu vurdu
Sason’da daha önce yıllarca tütün üretilen ancak birkaç yıl önce çilek yetiştirilmeye başlanan tarlaları dolu vurdu.
Bu yıl dolu nedeniyle yeterli verim alamadıklarını belirten üretici, destek istedi. Cengiz Taşdemir isimli üretici, dolu yağışı nedeniyle çileklerini toplayamadıklarını anlatarak, “Devletten destek alamıyoruz. Herkes kendi imkanlarıyla çilek ekmeyi düşünüyor ama ekemiyoruz.
Gecen yıl güzel geçti, dolu çilek bahçelerimizi vurmadı. Ancak bu yıl dolu vurdu. Sigorta için dönüm başı 3 bin ile 4 bin TL arası ödeme yapmamız lazım ama imkanımız yok, yapamıyoruz.
Soğuk hava deposu ihtiyacımız var ama yapılmadı.
Çilek depomuz yok. Türkiye’nin her tarafına Sason’dan çilek gönderiyoruz ama sıcaklar artığı zaman çilekler bozuluyor. Kimse gelip çilek almıyor ve zor duruma düşüyoruz. Soğuk hava deposu olursa bizim için çok iyi olur” dedi.

“Devlet desteği istiyoruz”
Sason’da çilek üretimi ile uğraştığını ve devlet desteği istediklerini belirten Ferhat Erdem, “Uzun yılardır çilek işi ile uğraşıyoruz. Bazı yıllar çilekler dolu nedeniyle zarar görüyor. Çilek üreticilerinin de desteğe ihtiyacı oluyor. Tarımdan destek almadan çilek üretimin maliyeti yüksek oluyor.
Devletten destek vermesini istiyoruz.
Çilek sezonu açıldığında daha önce yüzde 70 destek alıyorduk. Dolu ve yağışlarda etkilense bile en azından maliyetini çıkarıyordu. Destek olmadığı için dolu ve yağışlarda çilek üreticileri olarak zarar ediyoruz. Çilek desteğini alamayınca yavaş yavaş üretimi düşmeye başladı. Çilekleri stok yapamıyoruz. Soğuk hava deposu bölgemizde olmadığı için çilek stok yapamıyoruz. Büyük ihtiyaçlardan biride bölgede soğuk hava deposun olmamasıdır” diye konuştu.

Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ RADAR DÖNEMİ
- 02STM’LER İFTARDA BİR ARAYA GELDİ
- 03BAKAN YARDIMCISI EMİNOĞLU, VALİ CANALP’I ZİYARET ETTİ
- 04CANALP ÇİFTİ, TORU AİLESİNİN İFTAR SEVİNCİNE ORTAK OLDU
- 05TOPTAN GIDACILAR SİTESİNDE SONA DOĞRU
- 06ÜCRETSİZ EKMEK YARDIMINDAN YARARLANAN AİLELERE YENİ DESTEK
- 07REKTÖR DEMİR’İN BATMAN OBJEKTİF GAZETESİ’NİN 13. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ MESAJI
- 08500 BİN RİYALLİ ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ
- 09VALİ CANALP'TAN OBJEKTİF'E 13. YIL KUTLAMASI
- 10VALİ CANALP, BEŞİRİ’DE VATANDAŞLARLA İFTARDA BİR ARAYA GELDİ
- 11DİKA’DAN 301 MİLYON TL’YE KADAR DESTEK
- 12TÜRK KIZILAYI GAZZELİLERLE KAHİRE’DE BULUŞTU
- 13224 PARKTA GÜBRELEME ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR
- 14BATMAN’A GENÇLİK VE SPOR ALANINDA YENİ YATIRIMLAR
- 15PETROLCİTY AVM, BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ




Henüz Yorum yok