‘Türkiye petrollerini küçülttürmeyeceğiz’
Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, Türkiye Petrollerinin küçültülmesi için düğmeye basıldığını, ancak bunu engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.
BU TAŞERONLAŞTIRMADIR
TP’ye ait sondaj ve saha çalışmaları TPIC’e devrediliyor. Yakın zamanda gerçekleştirilmesi hedeflenen devir’e işçiler şiddetle karşı çıkıyor. Bunun Türkiye Petrolllerinin küçültülmesi anlamına geldiğini belirten Petrol İş Sendikası Batman şube başkanı Şehmus Kaygusuz, bunun taşeronlaştırma operasyonu olduğunu ifade etti. Kaygusuz “Türkiye Petrolleri'nin kurulduğu günden bugüne kendi bünyesinde yürüttüğü, saha hizmetleri faaliyetlerinin TPIC'e (Turkish Petroleum International Company) devredilme süreci resmen başlatılmıştır.Lafı dolandırmaya hiç gerek yok... Türkiye Petrolleri'nin küçültülmesi anlamına gelen bu devir, adlı adınca bir tasfiye ve taşeronlaştırma operasyonudur!Türkiye Petrolleri, sadece arama ve üretime dayalı, yapısı zayıflamış ve istihdamı azalmış bir şirket haline getirilmek isteniliyor”Şeklinde konuştu.
BÖLGE EKONOMİSİNE DARBE OLACAK
Bu küçültülme çalışmasının bölge ekonomisini olumsuz etkileyeceğini sözlerine ekleyen Kaygusuz “ Adıyaman, Batman, Trakya Bölge Müdürlükleri ve Ankara Genel Müdürlük'te çok sayıda işçiyi etkileyecek olan bu devir, istihdamın güvencesizleşmesine ve azalmasına yol açarken, bölgelerin ekonomik ve sosyal yapısına da büyük bir darbe vuracaktır.Bu hizmetlerin ve bu işlerde çalışacak istihdamın sürekliliği ortadan kalkacak ve bir özel şirket statüsündeki TPIC'in tercihine bırakılacaktır. Ayrıca Türkiye Petrolleri'nde engelli kadrosu dahil SGK emekliliği gelmiş 50 yaşın üstündeki işçilerin iş akitlerinin feshedileceği belirtilmektedir. Türkiye Petrolleri işçisi ve Petrol-İş'in, bu tasfiye ve taşeronlaştırma operasyonuna onay vermesi asla beklenemez. Bu devirden derhal vazgeçilmelidir! Türkiye Petrolleri'nin zayıflatılmasına ve özelleştirme uygulamalarına asla izin vermeyeceğimiz bilinmelidir. Bu yanlıştan dönülene kadar mücadelemiz tüm kararlılığıyla sürecektir” dedi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ, İKİ MAHALLENİN SAKİNLERİYLE ORUCUNU AÇTI
- 02ŞANSİ “RAPOR TÜRKİYE’NİN ORTAK GELECEĞİNE IŞIK TUTUYOR”
- 03324 KİLOMETRE YOL ÇİZGİSİ TAMAMLANDI
- 04DEVA'DAN RAMAZAN'DA PAYLAŞIM
- 05GERCÜŞ’TE RAMAZAN ŞENLİKLERİ BAŞLIYOR
- 06NASIROĞLU’NDAN RAMAZAN’DA HASTA ZİYARETİ
- 07MİNİK YÜREKLERDEN GAZZE’YE UMUT
- 08KADINA ŞİDDETE KARŞI TOPLUMSAL UYANIŞ
- 09BAHÇELİEVLER’DE SİLAHLI PANİK
- 10“SAHAMIZ KAPANMASIN, TAHRİKLERE KAPILMAYALIM”
- 11PETROLSPOR CEZAYA TAKILMADI 4-1
- 12PETROL-İŞ, ''TPAO'DA LİYAKAT YOK SAYILIYOR''
- 13KUYTUL, BATMAN’DA VATANDAŞLARLA BULUŞTU
- 14PWK’den Dünya Anadil Günü mesajı : “Dilimiz varlığımızdır”
- 15MÜSİAD BATMAN'DAN ANLAMLI İFTAR




Henüz Yorum yok