Kırsal kalkınma toplantıları başladı
Kırsal kalkınma destekleri kapsamında, tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi hakkında tebliğin 21 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte 11. etap kırsal kalkınma yatırımları bilgilendirme çalışmalarına Batman'ın merkez ve 5 ilçesinde başlandı.
İlki Batman Ticaret Borsası'nda 31 Ekim 2016 tarihinde yapılan bilgilendirme toplantısı, 5 ilçede gerçekleştirilen tanıtım etkinlikleriyle devam ediyor.
Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Erdoğan Avcı ve teknik personelin çalışmasıyla yürütülen ilçedeki bilgilendirme faaliyetleri, Beşiri Halk Eğitim Merkezi'ndeki toplantıyla başladı. Toplantıya Beşiri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Hasan Uras'ın yanı sıra tarımsal danışmanlar, muhtarlar ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Katılımcılara 11. etap kırsal kalkınma yatırımları tebliğinin içeriği ve uygulama şartları slaytlar eşliğinde sunum yapılarak anlatıldı. Sunumdan sonra katılımcıların sorularına cevaplar verilerek detaylı bilgiler aktarıldı. Gercüş, Hasankeyf ve Kozluk'ta yapılan toplantılardan sonra bugün de Sason'da yapılacak toplantıyla ilçe bilgilendirme faaliyetlerinin tamamlanmış olacağı kaydedildi.
Bilgilendirme çalışmaları konusunda açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, "Beşiri'de olduğu gibi Gercüş, Hasankeyf ve Kozluk ilçelerinde de toplantılara büyük ve coşkulu bir katılımın olması çiftçinin ekonomik refahını yükseltmesine yönelik gayretini görmek açısından sevindiriciydi. Bu türlü hibe projelerinin yapılmasından dolayı halkımız son derece memnun. Çiftçilerimize ve girişimcilerimize yönelik hibe çalışmaları artarak devam edecek ve halkımızın ekonomik gelir seviyesini arttırarak Batman'ımıza sosyoekonomik yönden fayda sağlayacaktır." dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞAFAK’TA BAZALT YAMA ÇALIŞMASI
- 02EKMEN : "KENTLER RANTA TESLİM EDİLİYOR"
- 03BAYAM-BİR'DEN GÜÇ BİRLİĞİ MESAJI
- 04ANIZ TEDBİRLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
- 05VALİ CANALP: “ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLİĞİ KONUSUNDA HİÇBİR İHMALE İZİN VERMEYECEĞİZ”
- 06470 BİN 720 KİLOGRAM ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI
- 07SİVRİSİNEK VE HAŞERE SORUNUNA ACİL ÇÖZÜM ÇAĞRISI
- 0876.362 KİŞİ UÇTU!
- 09“YAŞAR KEMAL KENT ORMANI KADERİNE TERK EDİLMEMELİ”
- 10ÇOCUK GASTROENTEROLOJİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI
- 11ANAVATAN PARTİSİ’NDEN “KAYYUM VE MUTLAK BUTLAN” İDDİALARINA AÇIKLAMA
- 12MEVSİMLİK ÇİÇEKLERLE BATMAN RENKLENİYOR
- 13OBJEKTİF GAZETESİ'NDEN BİK İSTANBUL'A ZİYARET
- 14ESNAF ODASI ÜYELERİNE VE AİLELERİNE SAĞLIK HİZMETLERİNDE YÜZDE 15 İNDİRİM
- 15Uluslararası Ekokırım Paneline Davet!..




Henüz Yorum yok