Ramazan’ın ilk gününde fırınlarda yoğunluk yaşandı
Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip Coronavirus salgını nedeniyle zor bir süreçten geçiliyor. Ekonominin ciddi zarar gördüğü, esnafın iş yapamadığı, çoğu insanın işinden olduğu bu süreçte, sıcaklığa rağmen mesai yapan fırıncılar, bir yandan halkın ihtiyacını karşılarken, bir yandan da oruçlarını tutmayı ihmal etmiyorlar.
Gün içerisinde gelen siparişleri iftara saatler kala yetiştirmeye çalışan fırıncılar hem oruçlu hem de yoğun bir mesaiyle tüm zorluklara rağmen, Ramazan ayının zahmeti yanında rahmetinin daha bol olduğunu belirtti.
Covid-19 salgını süresince aldıkları önlemler ve yaptıkları hizmetleri anlatan 40 yıllık fırın işletmecisi Ramazan Okay, “Amca mirası olan fırınımızda 40 yıldır hizmet veriyoruz. Ramazan ayının ilk günü çok şükür iyi başladı. Batmanlı haklımıza elimizden geldiği kadar güzel ve kaliteli bir ekmek çıkarmaya çalışıyoruz. Ramazan ayında orucumuzu tutmakta zorlanmamıza rağmen tutuyoruz elhamdülillah. Özellikle ateşin olduğu ekmek pişirme kısım gerçekten çok sıcak ve zorlayıcı. Çalışan arkadaş bir nebzede rahatlaması için klima çalıştırıyoruz. Klimaya rağmen genelde çok sıcak geçiyor. Orucun etkisi de büyük. Her şeye rağmen orucumuzu tutacağız.” dedi.
Her gün yapılan ekmeğin pişirme sürecini anlatan Okay, şunları söyledi:
“İlk etapta kazanın içine suyumuzu koyuyoruz. Sonra unumuzu döküyoruz ve kazanımızı çalıştırıyoruz. Kazanımız 45 dakika çalışıyor. Hamur beyaz rengi aldığında tuzu hamurumuza katıyoruz. Beş dakika daha hamur yoğruluyor. Ardından mayamızı hamura ekliyoruz. Kazanımızı 5 dakika daha çalıştırıyoruz. Bu adımlardan sonra hamurumuz kıvamını almış oluyor. Fırınlarda hamur fazla bekletilmiyor. Sadece sepetlerin içinde dinlendiriliyor. Bu şekilde ekşitiliyor. Hamur kesme, yuvarlama makinelerimiz var bunların sayesinde işlerimiz daha kolay. Ardından kasalara dizerek yaklaşık 1-2 saat kadar bekletiyoruz. Ardından pişirmeye hazır hale geliyor.”
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HAZIR BETON FİRMALARINA ÇEVRE UYARISI
- 02Halime Esra Özdemir Veda Etti
- 03“107 BİN 754 HANEYE ULAŞTIK, İHTİYAÇLARI YERİNDE TESPİT ETTİK”
- 04PETROLSPOR’UN LİG FİKSTÜRÜ BELLİ OLDU
- 05'Uluslararası’ statüsü
- 06
- 07
- 08FİYAT ARTIŞLARINA DENETİM
- 09İHA-1 PİLOT EĞİTİMİ TAMAMLANDI
- 10“ESNAF YALNIZ BIRAKILMAMALI”
- 11ASENALAR ŞAMPİYONLUĞA ÇOK YAKIN
- 12PETROL MAHALLESİ ESNAFINA ZİYARET
- 13TARIM KREDİ’NİN ALIM KARARI ÜRETİCİYİ UMUTLANDIRDI
- 14“MERETO, BÖLGE TURİZMİNİN YENİ ROTASI OLACAK”
- 15YOL AÇMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR




Henüz Yorum yok