“HÜKÜMET HALKIN SESİNİ DUYMALI”
“HÜKÜMET HALKIN SESİNİ DUYMALI”
DEVA Partisi İl Başkanı Şehmus Yılmaz, ekonomik sorunlara ve asgari ücret beklentisine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Ocak ayında asgari ücrete yapılacak zammın halkın yaşam standartlarını yükseltecek düzeyde olması gerektiğini belirterek, “Milleti fakirleştirerek enflasyon düşmez” dedi.
“ASGARİ ÜCRET HALKIN ANA GELİR KAYNAĞI”
Asgari ücretin Türkiye’de birçok hanede alternatif bir gelir olmaktan çıktığını, ana geçim kaynağı haline geldiğini vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi : “Asgari ücretin toplumun büyük bir kesimi için kritik bir önem taşıdığını görüyoruz. Ocak ayında yapılacak zam, yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda sosyal bir ihtiyaçtır. Halkın alım gücünü artırmak, yaşam standartlarını iyileştirmek zorundayız. Bu nedenle zam oranı, halkımızı rahatlatacak düzeyde olmalıdır” dedi. Halkın gerçek gündeminin, siyasetteki tartışmalardan ziyade temel geçim sıkıntıları olduğunu belirten Yılmaz, “Bugün ülkemizde beklenmedik siyasi açıklamalar gündemi meşgul etse de halkın gündemi çok daha basit ama bir o kadar da can alıcı. Akşam yemeğinde ne yenilecek?
Çocukların okulda simit çay alıp alamayacağı belli değil. Ay sonu faturalar nasıl ödenecek? Ekonomik şartlar, vatandaşlarımızı her geçen gün daha da zor bir yaşam tarzına mahkûm ediyor. Ekonomik reformların yalnızca matematiksel düzenlemelerle değil, adalet, özgürlük ve eğitim politikalarındaki iyileştirmelerle mümkün olabilir. Milleti fakirleştirerek enflasyonu düşüremezsiniz. Halkın ihtiyaçlarını görmezden gelmek sürdürülebilir bir ekonomi yaratmaz. Asgari ücretin alım gücünün artırılması, aynı zamanda toplumda güven duygusunu ve refahı da artıracaktır” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01RAMANLI: BU ZULÜM SON BULSUN
- 02İHH, YARDIMLARI 5 BİN AİLEYE ULAŞTIRACAK
- 03BATMAN’IN NÜFUSU 662 BİN 626’YA YÜKSELDİ
- 04Oduncu, “Bölge takımlarına yönelik ırkçı saldırılar meclis gündeminde”
- 05SERDAR TUNCER BATMAN’DA GENÇLERLE BULUŞTU
- 06TRAFİK KONTROL MERKEZİ İNCELENDİ
- 07Milletvekilleri Nasıroğlu ve Keleş’ten İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ne ziyaret
- 08HAVALİMANI OCAK’TA 71 BİN YOLCUYU AĞIRLADI
- 09KAÇAK MISIR EKİMİ ELEKTRİK KAYIPLARINI ARTIRDI
- 10MAVİ-YEŞİL BATMAN PROJESİ’NİN 2. ETABI TANITILDI
- 11Batman Park AVM Konuta Yöneliyor
- 12KANALİZASYON BACASINI DEDEKTÖRLE TESPİT ETTİLER
- 13DSİ’DEN BARAJ TAHLİYESİ UYARISI
- 14Bir Sevda, Bir Ülkü, 57 Yıllık Sadakat
- 15BATMAN’IN GELECEĞİ KONUŞULDU




Henüz Yorum yok