Batman'da deprem paniği
Irak Kürdistanı'nın Süleymaniye kentinde meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem, Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Batman'da da hissedildi. Deprem paniği yaşayan vatandaşlar, soluğu dışarıda aldılar.
Saat 21.30 sıralarında meydana gelen deprem nedeniyle büyük panik yaşayan vatandaşlar, kendilerini evlerinden dışarı attılar.
Saatlerce dışarıda bekleyen vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte bekleyişlerini sürdürürken, bazı yaşlıların, evlerinin önünde üzerlerine battaniye örtüp, sandalyelerde oturdukları gözlendi.
Ayrıca, depremi bildirmek amacıyla bazı kişilerin havaya silahla ateş ettikleri görüldü.
Deprem nedeniyle yaşadıkları korku dolu anları anlatan vatandaşlar, Batman'da uzun zamandır ilk kez böylesi bir depremle karşılaştıklarını söylediler.
Depremi hissettikleri gibi çocuklarını da yanına alarak dışarı çıktıklarını belirten Sait Göçkar, "Deprem olduğu sırada uykudaydım. Çocuklar, 'Deprem oldu.' deyip beni kaldırdılar. Bir anda avizeye baktım, avizenin çok sallandığını gördüm ve kendimizi dışarıya attık. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Dışarıda bekliyoruz. Allah muhafaza etsin. Daha önce de deprem yaşadık ama bunun gibi hissetmemiştim. Bu sefer Batman çok fazla sallandı. Bu soğukta dışarıda bekliyoruz." dedi.
Deprem olduğu sırada büyük panik yaşadıklarını dile getiren M. Ali Göçkar, "Deprem oldu, dışarı kaçmak zorunda kaldık. Halkın evlerinden çıkması için vatandaşlar havaya ateş ediyorlar. 30 yıl önce bir kere bir deprem olmuştu ve caminin minaresinin sallandığını görmüştüm ama bu seferki çok fazla şiddetliydi." şeklinde konuştu.
Deprem esnasında abdest aldığını ve depremi hissettiği gibi dışarıya çıkmak zorunda kaldıklarını bildiren Hatice Göçkar, şunları söyledi: "Allah bize rahmet etsin. Birkaç kez daha deprem görmüştüm ama bu hepsinden daha fazla şiddetliydi. Korkudan evlerimize de gidemiyoruz."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok