Bakan Özhaseki’ye yeni OSB’yi sordu
Milletvekili Oduncu, Bakan Özhaseki’ye yeni OSB’yi sordu
Batman DEM Partisi Milletvekili Zeynep Oduncu, TBMM’ye verdiği soru önergesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye Batman Çayı havzasına yapılacağı duyurulan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesi ilgili soru önergesinde bulundu.
Milletvekili Oduncu, Bakanı Mehmet Özhaseki’nin cevaplandırmak istediği önergede şu ifadeleri kullandı: “6 Aralık 2022’de kayyım atanarak el konulan Batman Belediyesi tarafından alınan kararla Balpınar (Girêsîra) Beldesi, Karpuzlu (Selivê) Köyü, İkiztepe (Girbereşk) Mahallesi ve Batman Çayı’nı da içine alacak şekilde geniş bir alan imara açılmış ve Batman Çayı kenarında Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması kararlaştırılmıştır.
TMOBB Batman İKK ve ekolojistlerin değerlendirmesine göre yapılması planlanan OSB sebebiyle temiz içme sularına karışacak en ufak bir sızıntı Batman halkının temiz su ihtiyacını direkt etkileyecektir. Dönemsel yağışlarla debisi artan ve bu artıştan ciddi anlamda etkilenen bir dere yatağı özelliği gösteren Batman Çayının akış yönü yağışlar sebebiyle yıldan yıla değişmektedir. Bu bağlamda Organize Sanayi Bölgesi yapmak için mera alanları yerine Batman Çayı kıyısının tercih edilme gerekçesi nedir? Yapılması planlanan proje için Batman’daki STK’lar ve çevre derneklerinin görüş ve önerileri alınmış mıdır? Batman’da çevre örgütleri ile sivil toplum kuruluşlarının itirazlarına rağmen yapılmak istenen Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesine onay verecek misiniz? Hayata geçirilmesi durumunda söz konusu projenin bölgede yaşayan yurttaşlar ve çevre üzerindeki olumsuz etkileri göz önünde bulundurulmuş mudur? Projenin yaratabileceği tahribata karşı alınmış bir önlem var mıdır? Bir kentte Organize Sanayi bölgesinin yapılacağı alan hangi usul ve esaslara göre belirlenmektedir? Alan belirlenirken hangi bakanlıklar, kurum ve kuruluşlar, meslek odaları ile demokratik kitle örgütlerinin görüşlerine başvurulmaktadır?”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 02GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 03Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 04BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 05BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 06ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 07TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ
- 08BAŞKAN KAPLAN “ESNAFIN DEVLETE OLAN BORÇLARINA YAPILANDIRMA ŞART”
- 09BAŞKAN ŞANSİ, “BATMAN’DA AK PARTİ ÜYE SAYISI 68 BİNİ AŞTI”
- 10“FİLO İNDİRİMLİ ARAÇLAR TESLİMATA HAZIR”
- 11ÖNLÜ “KAMUDA HUZUR ADALETSİZ ÜCRETLE SAĞLANAMAZ”
- 12Batman’da Okullar Pazartesi Gününe Hazır
- 13YEMEK MİKTARI YÜZDE 50 ARTIRILDI
- 14504 PERSONEL İLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ
- 15ESNAF72.COM – BATMAN ALIŞVERİŞ PLATFORMU




Henüz Yorum yok