'Kanserleri önlemek mümkündür'
Batman'da 2 yılda 25 bin kadına ulaşarak kanser taraması yapıldığını belirten Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, doğru korunma stratejileri ile kanserlerin üçte birini önlemenin mümkün olduğunu söyledi.
Kanser taramalarıyla ilgili yoğun bir çaba harcadıklarını ifade eden Pamukçu, "Doğru korunma stratejileri ile kanserlerin üçte birini önlemek mümkündür. Yılın her günü ve her türlü mevsim şartlarında çalışmalarını sürdüren, hem hastalıkla ilgili bilgilendirme hem de sağlık taraması yapan KETEM ekiplerimiz bunun için gayret göstermektedir. 2 yıl içerisinde 30-65 yaş arası 25 bin kadına HPV testi ile rahim ağzı kanseri taraması, 40-69 yaş arası 9 bin kadına mamografi çekilerek meme kanseri taraması ve 50-70 yaş arası 26 bin erkek ve kadına gaitada gizli kan testi yapılarak kalın bağırsak kanseri taraması yapılmıştır." dedi.
Ücretsiz kanser taramalarının yapıldığını anımsatan Pamukçu, "Gezici Mobil Tarama aracımızın yanı sıra ilimizde faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM) ve Aile Hekimlerince ücretsiz olarak halkımıza yönelik kanser taramaları (meme, serviks, kolon kanseri) yapılmaktadır. 30-69 yaş tüm vatandaşlarımızı KETEM'e ve Aile Hekimliklerine kanser taramalarını yaptırmak üzere davet ediyoruz." diye konuştu.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ DUALARLA AÇILDI
- 02NASIROĞLU’NDAN ZİYARET TURU
- 03Gazeteciler Derneği’nde Hatice Türkan dönemi başladı
- 04KAHVECİLER VE KIRAATHANECİLER ODASINDA YENİ DÖNEM
- 05BATMAN'A 301 MİLYON TL'LİK YATIRIM DESTEĞİ
- 06Esnafa ramazan çağrısı
- 07Murat Soner ile “Dizimde Oynar Mısın?” 17 Şubat’ta Batman’da Seyirciyle Buluşuyor!
- 08BOĞAZİÇİ TEKNOPARK’TAN BATMAN’DA İLK DEMO DAY
- 09EKREMOĞLU, ''ESNAFA YÜZ MİLYONLARCA KREDİ VERDİK''
- 10ADALET MÜCADELESİ SÜRÜYOR
- 11RAMAN-DER’DEN ANADİLDE EĞİTİM ÇAĞRISI
- 12KAR VE YAĞMUR SONRASI HASAR GÖREN YOLLAR ONARILIYOR
- 13Torbadan zehir çıktı!
- 14“Hasankeyf’i arkeolojik merkezlerden biri haline getirmeyi hedefliyoruz”
- 15KALDIRIMLAR GENEL BAKIMDAN GEÇİYOR




Henüz Yorum yok