"Bir ilin vizyonu ortaöğretim kurumlarıdır"
Öğretim Materyalleri ve İçerik Geliştirme Daire Başkanı Şemsettin Durmuş, Batman'a gelerek iki günlük çalışma ziyaretinde bulundu.
Bu kapsamda ilk gün bazı okulları ziyaret eden Durmuş, ziyaretin ikinci gününde ilde eğitim veren anadolu liselerinin müdürleriyle bir araya geldi.
Batman Anadolu Lisesinde gerçekleşen toplantıda, ortaöğretimde öğrenci devamsızlığı ve sınıf tekrarlarının nedenleri ile çözüm önerileri değerlendirildi.
Değerlendirme toplantısının açılış konuşmasını Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran yaptı.
Kurtaran, "Bir ilin vizyonu ortaöğretim kurumlarıdır. İllerde genel başarı ve nitelik ortaöğretim kurumlarıyla ölçülüyor. Bizler de ortaöğretim başarımızı yükseltmek adına son iki yıldır yoğun bir çalışma içerisindeyiz. TÜBİTAK projelerinde bölgemizde gayet iyi durumdayız. Geçtiğimiz yıl ortaöğretim kategorisinde bölge finaline en çok proje gönderen il olduk. Ama biz istiyoruz ki Batman bütün alanlardaki çalışmalarıyla bölgede örnek gösterilen bir il olsun. Bunun için de öğrencilerimizin öncelikle okullarında daha fazla vakit geçirmeleri gerekiyor. Hepimizin malumu olduğu üzere devamsızlık konusu eğitimi ciddi manada olumsuz etkileyen bir durumdur. Bunun için okul idareleri olarak devamsızlık meselesi üzerinde çok ciddi bir şekilde durmamız gerekiyor. Öğrencilerimize örgün eğitim dışına çıkacak hiçbir neden bırakmamalıyız." dedi.
Kurtaran'ın ardından konuşan Durmuş, yaşanan devamsızlıklar ve bunun neticesinde meydana gelen okul terklerinin nedenlerini değerlendirmek ve alınması gereken tedbirleri konuşmak için Batman'a ziyarette bulunduklarını ifade etti.
Durmuş'un konuşmasının ardından uzman öğretmenler, yapılan araştırma ve toplanan verileri içeren sunumlarını yaptılar.
Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerini belirtmeleriyle son buldu.
Toplantıya; Durmuş, Kurtaran, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri ile il genelinde eğitim veren anadolu liselerinin müdürleri katıldı
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01KARLA MÜCADELE KAPSAMINDA YABAN HAYATINA YEM DESTEĞİ
- 02HARÇLIKLARINI UMUDA DÖNÜŞTÜRDÜLER
- 03KAYIP YAKINLARI 718. HAFTADA YİNE AYNI TALEPTE
- 04Fırat, “Saadet Partisi son 6 ayda 67 bin yeni üye kazandı”
- 05KIŞLAK KÖYÜ YOLUNDA KARLA MÜCADELE EKİPLERİNE ZİYARET
- 06BATMAN’DA 2025’TE EN FAZLA EVLİLİK ARALIK AYINDA YAPILDI
- 07BESO BAŞKANI ÇİFTÇİ, “ESNAF DESTEKLENMELİDİR”
- 08KONUTTA BATMAN KURA TARİHİ BELLİ OLDU
- 09ÖZ BELEDİYE-İŞ’TEN KIŞ MESAİSİNDEKİ İŞÇİLERE DESTEK MESAJI
- 10Yılmaz, “CMK Avukatlarının ücretleri güncel koşullara uygun değil”
- 11Başkan Kaplan, Esnafa E-Arşiv Fatura Zorunluluğu 2027’ye Ertelendi
- 12KARLA MÜCADELEDE 105 TON TUZ VE KUM KULLANILDI
- 13EKMEN, “GELİR DAĞILIMINDAKİ UÇURUM DERİNLEŞİYOR”
- 14Çevre Gönüllülerinden yaban hayvanları için duyarlılık çağrısı
- 15ODUNCU: BU BİR DOĞA OLAYI DEĞİL, YÖNETİM KRİZİ




Henüz Yorum yok