Batman 7 proje ile TÜBİTAK Türkiye finaline katılıyor
Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, kentin TÜBİTAK 2204-A yarışmalarında 12 ana alanın 7’sinde birincilik alarak başarısını gösterdiğini söyledi.
Kurtaran, “TÜBİTAK projelerinin ana amacı lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, öğrencilerin çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamaktır. Bunun yanında ülkemizde bilim temelli bilgi ve teknoloji üretimi ile milli teknoloji hamlesine ve bunun için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynaklarının gelişimi süreçlerine katkı sağlamak amacıyla; gençlerimizi düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik ederek gelecekte karşılaşacakları problemlere çözümler üretebilen bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmaktadır.” dedi.
Batman’ın, bölge finalinde şehri 32 projeyle temsil ettiğini belirten Kurtaran, “52 yıldır ülkemizin gençlerine bilimi, araştırmayı, incelemeyi, tasarım yapmayı sevdiren TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Yarışması’na her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimiz büyük bir heyecan ve özveri ile katılmıştır. Şehrimiz bu yıl yaptığı 283 proje başvurusu ile bölge düzeyinde ikinci, ülke düzeyinde on birinci sırada yer almıştır. Başvurulan 283 proje içerisinden yapılan ön değerlendirme sonucunda bölge finalinde şehrimizi 32 proje temsil etmiştir.” diye konuştu.
Yapılan bölge sergisi sonucunda toplam 9 projelerinin bölge düzeyinde derece aldığını aktaran Kurtaran, “Bu 9 proje içerisinden 7 projemiz birincilik almıştır. Bu 7 projemiz bölgemizi temsilen Türkiye finallerine katılmaya hak kazanmıştır. Geriye kalan iki projemiz bir ikincilik bir üçüncülük almıştır. Salgın gibi bir zorlu süreçte vazgeçmeyerek emek veren tüm öğrenci ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz. Türkiye finalleri için kendilerine başarılar dileriz.” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok