Batmanlılar Yasağa Uydu
Türkiye'de Corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 21, vaka sayısının da 947'ye çıkmasıyla ölüm riski yaş yükseldikçe çok artığını belirten hükümet, 65 yaş üstü yaşlılar ve kronik hastalar için sokağa çıkma sınırlandırmasına geçti.
Batman'da yasağa genel olarak uyulurken bazı vatandaşların yasaktan haberleri olmadığı da görüldü.
Çarşı ve parklarda polis ekiplerinin, sokağa çıkma yasağına uymayan 65 yaş ve üzerindeki kişileri evlerine gidip dışarı çıkmamaları yönünde uyardıkları görüldü.
"65 yaş kararına herkesin dikkat etmesi gerekir"
Parkta İLKHA mikrofonuna konuşan vatandaşlardan Mahmut Sevim, "Bugün çıkan yasak kötü bir şey değil. Halkın iyiliği ve menfaati için faydalıdır. Alına bu karar sevindirici ve olumlu bir karşılamamız gerek. 70 yaşındayım, bir haftadır evden çıkmadım. Bugün de sadece emeklilik maaşımı çekmek için çıktım. 65 yaş dışarı çıkmama kararına herkesin uyması gerek. Bu hastalık çok ciddi bir hastalıktır ki bütün dünyada olduğu gibi bizim devletimizde bu hastalığın önemine dikkat ediyor. Buradan özellikle emeklerinden dolayı sağlık çalışanlarına teşekkür etmek istiyorum."
Bir diğer vatandaşımız Feremez Gelen ise "65 yaş üstü yaşlılarımızın dışarı çıkmaması gerektiği gibi herkesin çıkan bu hastalığa karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. Yaşlılarımız Evlerinde otursun, istirahat etsin ve dışarı çıkmasınlar. Her kesimin bu tedbirlere uymasının faydalı olacağını söyledi."
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ENGELLİLER İÇİN HAYAT DEĞİŞTİREN MERKEZ
- 02REKTÖR DEMİR, HASANKEYF'TE MİNİKLERLE BULUŞTU
- 03FIRAT: 28 ŞUBAT UTANÇ VESİKASIDIR
- 04BAŞKAN ŞANSİ’DEN İSTİHDAM AÇIKLAMASI
- 05GELECEĞİN HEMŞİRELERİ MEDİCAL POİNT BATMAN’DA AĞIRLANDI
- 06EMEKLİ TOKİ’DE ÇATI YANGINI
- 07BAKAN GÖKTAŞ “BAĞIMLILIKLA TOPYEKÛN BİR MÜCADELE YÜRÜTÜLÜYOR”
- 0815 NOKTADA EKMEK SEFERBERLİĞİ
- 09RAMAZAN BEREKETİ ÇARŞI’DA DEVAM ETTİ
- 10ÜÇ MAHALLEDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI
- 11VERGİ BİLİNCİ BATMAN’DA ÖNE ÇIKTI
- 12RAMAZAN AKŞAMLARINDA MHP’DEN BİRLİK BULUŞMASI
- 1350 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 14“SOSYAL YARDIMLAR KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR”
- 15RAMANLI “AHLAKİ ÇÖKÜŞE GÖZ YUMMAK SORUMSUZLUKTUR”




Henüz Yorum yok