
Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden 2017 yılı değerlendirmesi
Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, yazılı açıklama yaparak 2017 yılı çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
2017 yılında 872 ailenin sosyal ve ekonomik desteklerden faydalandırıldığı belirtilen açıklamada, "Toplam 7 milyon 79 bin 581 TL ödenmiştir. Bakıma muhtaç engellilerin bakımını üstlenen akrabasına veya vasisine ödenen evde bakım ücretinden faydalanan kişi sayısı 5 bin 943 olup toplam 67 milyon 79 bin 112 TL ödenmiştir. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze bağlı hizmet veren iki Özel Bakım Merkezi olup bu bakım merkezlerinde bakıma muhtaç 95 engelli bakım hizmeti almaktadır. Bakım hizmeti alan engelliler için özel Bakım Merkezlerine 2 milyon 504 bin 55 TL ödeme yapılmış ve 129 bin 61 TL harçlık verilmiştir." denildi.
3 bin 925 engelliye engelli kimlik kartı verildiği belirtilen açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: "Kentsel yaşamın, engellilerin erişilebilirliğine uygun olarak düzenlemesi adına ilimizde 43 bina erişilebilirlik açısından denetlenmiş olup 11 binaya erişilebilirlik belgesi verilmiştir. 13 bin 767 kişiye doğum yardımı yapılmış olup toplam 6 milyon 35 bin 288 TL ödeme yapılmıştır. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün, çeşitli nedenlerle öz ailesinin yanında bakımları bir süre için sağlanamayan 9 çocuğumuz, aile ortamında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak ücretli ve gönüllü olarak yapan 6 koruyucu ailemiz bulunmaktadır."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU “TERÖRSÜZ TÜRKİYE’NİN YANSIMALARINI YAŞIYORUZ”
- 02BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI STK ZİYARETLERİ
- 03UYUŞTURUCU SEVKİYATINA BÜYÜK DARBE
- 04BAYINDIR’DA KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜLDÜ
- 05BAŞKAN YILMAZ’DAN AMATÖR KULÜPLERE DESTEK ÇAĞRISI
- 06RUNKARA’DA PETROLSPOR RÜZGARI ESTİ
- 07ALTYAPI ÇALIŞMALARININ TAMAMLANDIĞI ALANLARDA YOĞUN MESAİ
- 08PETROLSPOR, LİGDE 7'DE 7 YAPTI
- 09SASON BALI 340 BİN LİRAYA SATILDI
- 10BATMAN’DA WİNN ALL GRUP GAYRİMENKUL HİZMETE GİRDİ
- 11VALİLİK KAVŞAĞINDA YENİ TRAFİK DÜZENİ
- 12“Yaşam İçin Pedal Çevir” etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti
- 13Zabıta’dan SKT operasyonu!
- 14BATMAN’DA İLK KEZ NASA SPACE APPS CHALLENGE HACKATHONU DÜZENLENDİ
- 15İL BAŞKANI HÜSEYİN ŞANSİ “BATMAN’DAN GAZZE’NİN ÇOCUKLARINA SES OLUYORUZ”
Henüz Yorum yok