
Hafızlık ve taç töreni yapıldı
Batman İl Müftülüğüne bağlı Necat Nasıroğlu Yatılı Kız Kur’an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler için hafızlık merasimi yapıldı. Hafızlık eğitimini başarı ile tamamlayıp mezun olan ve 13 kız öğrenciye Hafızlık Belgesi takdim edildi.
Hafızlık belge ve taç merasiminde konuşma yapan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, "Hafız, yürüyen ve konuşan Kur'an-ı Kerim'dir. Hafız mukaddes vahiy yükünü taşıyandır. Kur'an hafızalı başka gölge bulunmayan günde Allah'ın gölgelendireceği kişilerdir. Rabbimizin kitabına dört elle sarılan, sıcak, soğuk, gece gündüz demeden rahlenin başında sabır ve sebatla ilahi vahyi ezberleyen hafızları kutluyorum. Öğrendiklerini yaşama aktarmalarını diliyorum." dedi.
Taç töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, ise "Bildiğiniz gibi Kur'an, yirmi üç yıllık bir sürede Hak katından Cebrail (a.s) aracılığıyla indirilen İlâhi bir kelâmdır. Hz. Peygamber zamanında vahiy kâtiplerince yazılan ve sahabelerce ezberlenen ilâhî kelâm, Hz. Ebu Bekir devrinde mushaf hâline getirilerek muhafaza altına alınmış, Hz. Osman zamanında çoğaltılarak İslâm memleketlerine gönderilmiş ve böylece hem lâfzıyla hem hattıyla koruma altına alınmıştır. Kur’an-ı Kerim hidayet rehberi olarak, bizlere dünya hayatını öğretmek için gönderilmiştir. Peygamberimiz (s.a.v) de onu bizlere açıklamıştır. Hz Aişe validemize, Peygamberimizin ahlâkı nedir diye sorulduğunda Hz. Aişe, 'Siz hiç Kur’an okumuyor musunuz? O’nun ahlakı Kur'an-ı Kerim'dir' diye cevap vermiştir."dedi.
Konuşmasının devamında Akbulut, "Gerçek anlamda Müslüman olmak için Kur’an-ı Kerim’in getirdiği hükümleri öğrenmemiz ve hayatımızda tatbik etmemiz gerekmektedir. Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek, dini mübin İslami öğrenmektir. Peygamberimiz (s.a.v) 'Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir.' buyurmuştur. Bu sebeple, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek, öğretmek, okumak, anlamaya çalışmak en faziletli amellerdendir."ifadelerini kullandı.
Konuşmaların, öğrencilerin okuduğu Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin ardından hafızlık eğitimini tamamlayan ve belgelerini alan öğrencilere taç giydirildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI
- 02SASON BAL FESTİVALİNE GERİ SAYIM BAŞLADI
- 03VALİ CANALP, KARDEŞLİK MESCİDİ İNŞAATINI YERİNDE İNCELEDİ
- 04BATMAN BELEDİYESİ’NDEN RÖGAR KAPAĞI AÇIKLAMASI
- 05AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 06PARK VE BAHÇELERDE SONBAHAR MESAİSİ
- 07BARO’DAN CEZAEVİNDEKİ TELEFON SORUNUNA GİRİŞİM
- 08KIŞ SPOR OKULLARIYLA GENÇLER SPORLA BULUŞUYOR
- 09EKMEN “YAŞLILARIMIZ GEÇMİŞİMİZİN HAFIZASI, GELECEĞİMİZİN REHBERİDİR”
- 10TEKSTİL FUARINA YOĞUN İLGİ
- 11GENEL BAŞKAN ÇELEBİ’DEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 12ESNAF 7 BİN 200 GÜNDE EMEKLİ OLMAK İSTİYOR
- 13DEVA’lı Ekmen’den Bakan Kurum’a Depozito Sistemi ve Ambalaj Atıkları Sorusu
- 14İşitme Engelliler Spor Kulübünden Anlamlı Ziyaret
- 15ARANAN 2 ŞAHIS YAKALANDI
Henüz Yorum yok