‘Albay Kuş’ tiyatro oyununa yoğun ilgi
Batman Gençlik ve Kültür Evi Tiyatro Kulübünün 3 ay gibi kısa sürede hazırlayıp sunduğu “Albay Kuş” adlı oyunu Cuma günü Batman Kültür Merkezinde seyircisiyle buluştu. Yoğun ilginin olduğu oyun seyircinin yoğun alkışları arasında tam not aldı.
Batman Valiliği SODES projesi kapsamında başlayan tiyatro atölyesi Batman Gençlik ve Kültür Evi ile Genç Kültür Derneği desteğiyle 3 aylık çok kısa bir sürede hem oynayıp hem de yönetmen yardımcısı, kostümcü, dekor ve oyuncu ve yönetmen olarak görev yaptılar.
Eğitmen ve yönetmen Erhan MİR’in yaptığı oyunda oyuncular Serhat TURUL, Hüsam ARITÜRK, Huda RAMADAN, Nergis LAÇİN, Roni DİLDAR, Cemil DİLER, ve Erhan MİR. “Albay Kuş” adlı oyunda başarılı bir oyun sergilediler.
Batman Gençlik ve Kültür Evi koordinatörü Emrullah Girgin, desteklenmesi halinde böylesi kültürel ve sosyal faaliyetlerin Batmandaki gençlerin uğraş alanları olmasına yardımcı olacaklarını, tiyatroyu ilk önce tanıtmak, sevdirmek, öğretmek ve tiyatronun büyülü dünyasına onları da dahil etmek amaçlanmaktadır. Böylelikle insanlara verilmek istenen mesaj, insanları yormadan ama eğlendirerek verilmektedir. Kültür miraslarımızdan biri olan tiyatroyu insanlara ulaştırmak adına yapılan proje gelişmekte olan ilimiz adına güzel bir adımdır. Bugünkü oyunumuz ise 3 aylık kısa bir sürede Batman Gençlik ve Kültür Evi tiyatro atölyesinde hazırlanıp sergilendi. GİRGİN; “Albay Kuş” Hristo Boytchev tarafından yazılmış 2 perdelik tiyatro oyunu Balkan dağlarında belirsiz bir yerde... Ne ilaç ne yatak çarşafı, ne doğru dürüst yiyecek, giyecek" hiçbir şeyin olmadığı, manastırdan bozma bir psikiyatri kliniğinde geçer. Kaderlerine terkedilmiş ve donmamak için aynı odada birlikte kalmak zorunda olan ilginç ama zararsız altı deli ve yine onlar kadar ilginç olan doktor... Ve bir sabah manastırın bahçesine gökten bir sandık düşer... İç içe geçmiş halkların birbiri içine dal budak salmış kültürlerin vatanı Balkan Yarım Adası'nda akıl sahiplerinin başaramadığı bir arada yaşayabilme durumunun, delilerce başarılmasının, insanın büyük bir hayal ve paranoya da olsa harika bir dünyayı arayışının öyküsüdür” dedi. Oyunun sonunda sahneye çıkan oyuncular, tiyatro severler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Objektif Gazetesi ve Radyo Yüksel'den Gastronomi Turizmine Anlamlı Ziyaret
- 02VALİ CANALP’TEN 15 TEMMUZ MESAJI “İRADE BİZİM, ZAFER BİZİM”
- 03Batman’ın Lezzet Mirası Emin Ellerde
- 04Başkan Çetin : "15 Temmuz ruhu sonsuza dek payidar kalacak"
- 05Batman’da Sokakta Dehşet: Tartıştığı Şahıs Tarafından İki Ayağından Vuruldu!
- 06HASANKEYF'TE VERGİ DENETİMİ
- 07Batman Havalimanı’nda Yolcu Sayısı 408 Bini Aştı
- 08DESPAŞ ENERJİ'DEN DİJİTAL DÖNÜŞÜM HAMLESİ
- 09GÜNGÖR : "BATMAN GÜZELLİKLERİYLE ANILSIN"
- 10ŞAHİN : 15 TEMMUZ UNUTULMAMALI
- 11ODUNCU'DAN LÖSEMİ İLACI İÇİN ÖNERGE
- 12TÜZÜN'DEN 15 TEMMUZ MESAJI
- 13Başkan Şansi : "Milletimiz canı pahasına geleceğine sahip çıktı"
- 14“ULUSLARARASI UÇUŞLAR BATMAN TURİZMİ İÇİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASI”
- 15KOZLUK GENELİNDE ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR




Henüz Yorum yok