“ÖĞRETMENSİZ, KİTAPSIZ EĞİTİM OLMAZ”
Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, 2025-2026 eğitim-öğretim yılının başlamasının ardından yaşanan sorunlara dikkat çekerek Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulundu.
Yeni eğitim-öğretim yılının huzur ve başarı içinde başlamasını temenni ettiklerini belirten Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, ancak sürecin ciddi aksaklıklarla gölgelendiğini vurguladı.
Planlama eksikliği ve sahadaki yetersiz koordinasyon nedeniyle okullarda önemli sorunlar yaşandığını kaydeden Başkan Önlü “Temizlik ve güvenlik sorunu çözülemedi. Pek çok okulda hâlâ temizlik personeli ve güvenlik görevlisi bulunmadığını, bunun da öğrencilerin güvenli ve sağlıklı eğitim hakkını tehdit ettiğini ifade etti.
Öğretmen atamaları tamamlanmadı. Eğitim-öğretimin başlamasının üzerinden iki hafta geçmesine rağmen öğretmen görevlendirmelerinin bitirilmediğini belirten Önlü, “Öğretmensiz geçen her gün, öğrencilerimizin geleceğinden çalınan gündür” dedi.
Ders kitapları ulaşmadı. Batman’da yüzlerce öğrencinin üçüncü haftaya girilmesine rağmen ücretsiz ders kitaplarını alamadığını vurgulayan Başkan Önlü, bunun ciddi bir ihmal olduğunu söyledi.
“EĞİTİM İHMALE GELMEZ”
Başkan Önlü “Eğitim ihmale gelmez. Öğrencilerimizin hakkı ertelenemez, eğitim çalışanlarımızın yükü görmezden gelinemez” diyerek Milli Eğitim Bakanlığı’nı kalıcı çözümler üretmeye çağırdı.
Temizlik ve güvenlik ihtiyacının hızla karşılanması, öğretmen atamalarının vakit kaybedilmeden yapılması ve ders kitaplarının acilen öğrencilere ulaştırılması gerektiğini belirten Başkan Önlü “Emeğe saygı, eğitime değer, insana hizmet” ilkelerimizle eğitimin sorunlarının takipçisi olmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın ve eğitim çalışanlarımızın mağduriyetinin son bulması için her platformda mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Beşiri’de 14 Engelliye Akülü Sandalye Desteği
- 02CANSUYU DERNEĞİ’NDEN RAMAZAN ÖNCESİ 400 AİLEYE YARDIM
- 03HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ DUALARLA AÇILDI
- 04NASIROĞLU’NDAN ZİYARET TURU
- 05Gazeteciler Derneği’nde Hatice Türkan dönemi başladı
- 06KAHVECİLER VE KIRAATHANECİLER ODASINDA YENİ DÖNEM
- 07BATMAN'A 301 MİLYON TL'LİK YATIRIM DESTEĞİ
- 08Esnafa ramazan çağrısı
- 09Murat Soner ile “Dizimde Oynar Mısın?” 17 Şubat’ta Batman’da Seyirciyle Buluşuyor!
- 10BOĞAZİÇİ TEKNOPARK’TAN BATMAN’DA İLK DEMO DAY
- 11EKREMOĞLU, ''ESNAFA YÜZ MİLYONLARCA KREDİ VERDİK''
- 12ADALET MÜCADELESİ SÜRÜYOR
- 13RAMAN-DER’DEN ANADİLDE EĞİTİM ÇAĞRISI
- 14KAR VE YAĞMUR SONRASI HASAR GÖREN YOLLAR ONARILIYOR
- 15Torbadan zehir çıktı!




Henüz Yorum yok