Batman’da ‘Yaz Kur’an Kursu’ kayıtları başladı
Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Yaz Kur'an Kurslarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Müftü Erhan açıklamasında, Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl okulların tatile girmesiyle birlikte açtığı yaz Kur'an kurslarının bu yıl da Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle yaş gruplarına göre çevrimiçi veya yüz yüze şeklinde gerçekleştirileceğini söyledi.
2021 yılı yaz Kur'an kurslarında eğitim öğretimin tek dönem halinde 5 Temmuz-20 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını bildiren Erhan, başvuruların 21 Haziran- 11 Temmuz tarihleri arasında cami, Kur'an kursları veya www.diyanet.gov.tr adresi üzerinden yapılabileceğini aktardı.
Yaz Kur'an kurslarına 4-22 yaş grubu arasındaki çocuk ve gençlerin katılabileceğini, ayrıca çocuklar için yüz yüze, gençler için online eğitim olacağını belirten İl Müftüsü Erhan, şöyle devam etti:
"Diyanet İşler Başkanlığımızın 2021 yılı Yaz Kur'an Kursları uygulama esasları çerçevesinde 4-9 yaş grubu öğrencilerin velileri, bölgesindeki en yakın Kur'an kursuna başvurup, bu gruba sadece yüz yüze eğitim verilecektir. 10-15 yaş arası öğrencilerin eğitimleri ise tercihlerine göre yüz yüze veya çevrimiçi olacak. 16-22 yaş arası öğrencilerin başvuruları web sitesi üzerinden alınacak. Bu yaş grubundaki öğrencilerin eğitimleri sadece çevrimiçi yapılabilecek, ayrıca Kur'an kurslarına 7 yaş ve üzeri engelli vatandaşların velileri başvuru yapabilecektir."
Diyanet İşleri Başkanlığının Covid-19 salgını sebebiyle Kur'an kursları ve camilerde tedbirlerle ilgili “Covid-19 Salgın Rehberi" hazırladığını da ifade eden Müftü Erhan şunları kaydetti:
"Yüz yüze eğitimlerde azami derecede maske-mesafe ve temizlik kuralına riayet edilerek, Başkanlığımızın belirlediği müfredat çerçevesinde çocuklarımıza, dini ve milli kültürümüzün temel değerlerinin kazandırılması için cami görevlilerimiz ve Kur’an kursu hocalarımız, yaz kursuna katılan çocuklarla, velilerimizin de desteğiyle güçlü bir iletişim kurmak sureti ile yaz kursunun etkinlik ve verimliliğini artırmaları hususunda üzerlerine düşeni yapacaklardır. Bu süreçlerin gerektiği gibi takip edilmesiyle çok verimli bir eğitim dönemi geçireceğimize inanıyorum.”
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’A VERGİ HAFTASI ZİYARETİ
- 02KUDRET CAMİİ’NDE GÖNÜL SOFRASI KURULDU
- 03RAMAZAN’DA UÇACAKLARA HAVALİMANI HATIRLATMASI
- 04Petrol-İş’ten Viking’te Sendikalaşma tepkisi : “Baskılar bizi yıldıramaz”
- 05ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ONURUNA İFTAR VERİLDİ
- 06NÛBİHAR DERNEĞİ ANADİL GÜNÜ’NÜ KUTLADI
- 071,5 AYDA 2 MİLYONU AŞKIN YOLCU TAŞINDI
- 08“BUGÜN İHTİYACIMIZ OLAN AYRIŞMA DEĞİL DAYANIŞMADIR”
- 09RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU: 3 KİŞİ TUTUKLANDI
- 10AK PARTİ'DE “İFTARA 5 KALA” DAYANIŞMASI
- 11YILMAZ AİLESİNİN ACI GÜNÜ
- 12Zehir taciri Batman'a girmeden yakalandı
- 13ÇİFTÇİ: YEREL ESNAFTAN ALIŞVERİŞ YAPIN
- 14“Ramazan, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel zamanıdır”
- 15Ramazan ayında kırmızı ete zam gelir mi?




Henüz Yorum yok