Yeni bir kapanma ekonomiyi çökertir
Kentte vaka sayılarının her geçen gün artış göstermesi kısıtlama endişesini tekrar gündeme getirirken oda başkanları ve iş çevreleri Batman'ın ikinci bir kapanma veya kısıtlamayı kaldıramayacağı konusunda hemfikir.
Yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşlara "aşı" çağrısı yapan BATSO Başkanı Demir, hijyen kurallarına uyulması ve diğer tedbirlerin uygulanması konusunda da uyarıda bulundu.
"Aşı standı kuracağız"
Batman'da vaka sayılarının hızla arttığını belirten Demir, "Bütün ülkede tekrar Covid-19 patlaması yaşanıyor. Özellikle ilimizde çok yoğun bir artma söz konusu. Bunun için yaklaşık bir hafta önce 45 STK bir araya geldik. Aşağı yukarı Batman'daki bütün STK'ların ortak anlayışı üzerinde toplandık. Bunun içerisinde Batman'ın bütün renk ve fikirleri var. Yakında tekrar bütün STK'larla beraber, Diyarbakır Caddesi'nde hepimizin bir arada ve hepimizin logolarının bulunduğu bir stant kuracağız. Stantta en başta üyelerimiz, çalışanlarımız ve 2'nci doz aşısı gelenlere orda aşı yaptıracağız. Ekiplerimizin aşılarını orada yapacağız." dedi.
"Aşı hakkındaki olumsuz algı doğru değil"
Aşılar hakkında olumsuz algı ve söylentilerin yayılmakta olduğunu vurgulayan Demir, "Aşı hakkında sokakta dolaşan asılsız iddiaların doğru olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Bugüne kadar değişik ülkelerden doktorların, bilim insanlarının ve bu iş için araştırma yapan insanların açıklamaları var. Bu aşıyı bize sağlık sektörü yapıyor. Sağlık sektörü hepimizden önce aşı oldu. Eğer aşıdan zarar görülürse sağlıkçılar olmazdı. Kısırlık yaptığı gibi iddiaların yalan olduğunu herkes çok iyi biliyor." ifadelerini kullandı.
"Yeni kısıtlamalar ekonomimizi çökertir"
Batman esnafının daha önceki kısıtlamalardan ciddi zarar gördüğünü vurgulayan Demir, "Bütün esnaf ve tacirlerimiz, özellikle hizmet sektörü daha önceki kapanmada çok ciddi zarar gördü. 2'nci bir kapanmayı ekonomik olarak kaldıramayız. 'Benim bağışıklık sistemim güçlü ben aşı yapmıyorum.' diyenler bir daha düşünsünler. Bir insanı katletmek bütün insanlığı kaybetmek gibidir. Bu vesileyle herkesi aşıya davet ediyoruz. Özelikle kampanyaya bütün Batman'ın destek vermesini bekliyoruz. İnşallah Batman bu konuda duyarlı davranır. Bir an önce kırmızı kategoriden çıkıp normal hayata döneriz." diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Milletvekili Nasıroğlu, "Asaletimiz en büyük gücümüz"
- 02BAYAR VE DEMİR AİLELERİNİN GÖRKEMLİ DÜĞÜNÜ
- 03Başkan Şansi, “Batman Petrolspor taraftarına yönelik saldırı kabul edilemez”
- 04HÜDA PAR’DAN KÜRT SORUNU VE SURİYE ÇAĞRISI
- 05"Irkçı saldırılara karşı sessiz kalmayacağız"
- 06KAPLAN’DAN ESNAF İÇİN FAİZSİZ KREDİ ÇAĞRISI
- 07İPRAGAZ CAMİİ İBADETE AÇILDI
- 08ŞEYH SÜLEYMAN'E ŞABE VEFAT ETTİ
- 09EKMEN:BATMAN'A LONDRA AKTARMALI UCUZ BİLET ALABİLİRSİNİZ
- 10ARANAN 37 ŞAHIS YAKALANDI
- 11Batman Çevre Gönüllüleri’nden ağaç kesimlerine tepki
- 12BATMAN’DA KAYIPLAR İÇİN ADALET NÖBETİ SÜRÜYOR
- 13ZORLU KIŞA RAĞMEN KÖYLERDE AŞILAMA SEFERBERLİĞİ
- 14Üniversite Güvenliği Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
- 15Kent Genelindek 175 Ton Atık Toplandı




Henüz Yorum yok