Evleri yıkılma tehlikesi yaşayan ailenin dramı yürek burktu
Batman'da maddi durumları yetersiz olan Gecik ailesinin evleri çökme tehlikesiyle karşı karşıya. Çamlıca Mahallesi Çamlıbel Caddesi üzerinde tek katlı kerpiç yapılı derme çatma evde hayata tutunmaya çalışan 7 nüfuslu Gecik ailesi, her an evlerinin çökeceği korkusunu taşıyor.
Her yeri çatlaklarla dolu evlerinin tavanı çökmek üzere olduğunu belirten ev hanımı Havva Gecik, maddi imkânsızlık nedeniyle yaptıramadıkları evlerinin onarımı için yetkililerin ve hayırseverlerin desteğini beklediklerini söyledi.
Her tarafı dökülen ve adeta harabeyi andıran evde 5 çocuğu ve eşiyle birlikte yaşadıklarını belirten Gecik ailesinin zorlu yaşam koşulları görenlerin yüreğini dağlıyor.
Evlerinin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu, bu yüzden çoğu zaman evlerinin yıkılacak korkusuyla uyuyamadığını ifade eden Havva Gecik, tek isteklerinin endişe ve korku hissetmeyecekleri bir evde hayatlarını devam ettirmek olduğunu söyledi.
"Bir gün bu evin enkazları altında kalacağımızdan korkuyoruz"
Her yağmur yağdığında evin tavanından çamurlu suyun içeriye aktığını aktaran Gecik, "Evimizin hali gözler önündedir. Ev üzerimize dökülüyor. 7 nüfus bu odada yaşıyoruz. Tek bir odamız, salon ve sayılırsa mutfağımız var. Yerde yemeğimizi yapıyoruz. Rüzgâr estiğinde üzerimize ev yıkılır diye çocuklarım çok korkuyor. Bu yüzden çocuklarımın psikolojileri bozulmuş. Bir gün bu evin enkazları altında kalacağımızdan korkuyoruz. Çok korkuyoruz, çocuklarımı kim kurtaracak. Hayırsever, yetkili ve özellikle devletten yardım bekliyoruz. Bize bir ev yapılmasını ve içinde rahat oturabilmek istiyoruz. Bize ev yapılsın ki artık çocuklarım korkmasın. Evimiz yıkık döküktür her yağmur yağdığı zaman evin duvarlarından çamurlu su akıyor. Çocuklarımın elbiseleri ve eşyalarımın büyük bir kısmı dışarıdadır. Sadece halılarımız var üzerine oturuyoruz. Bize yardımcı olanlara Allah yardımcıları olsun." dedi.
"Bazı günler akşam yemeği yemeden yatıyoruz"
Eşinin yevmiye usulü çalıştığını, çoğu zaman iş bulamadığını dile getiren Gecik, çocuk maaşıyla evlatlarını geçindirmeye çalıştığını ifade etti.
Çoğu zaman akşam yiyecek bir şey bulamadıkları için aç yatmak zorunda kaldıklarını söyleyen Gecik, "Eşim rahatsız ve işsizdir, çoğu zaman çalışamıyor. 3 ayda bir olan çocuklarımızın yardım paralarıyla geçimimizi sağlıyoruz. Genellikle dükkânlardan borçla malzeme alıyoruz. Geçimimiz olmuyor. Bazı günler akşam yemeği yemeden yatıyoruz. Bazı günler de çocuklarım kahvaltısız okula gidiyor. Bu halimize çocuklarımın ağlamaktan başka çareleri yok. Çocuklarım okul ihtiyacını alamıyoruz, hayırseverler alıyor. Güzel bir evde yaşamak istiyoruz. İçinde bulunduğumuz harabe evin arsası bizimdir. Arsamızda ev yapmak istiyoruz ancak ev yapmaya gücümüz yoktur. Çocuklarımızı doyurmaya gücümüz yok nasıl ev yapabilelim." diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Kardelen Mahallesi'nde Korkutan Yangın
- 02Batman'da Motosiklet ile Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı
- 03BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 04“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 05EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 06235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI
- 07TEMİZ BİR BATMAN İÇİN SAHADALAR
- 08ÇİFT ÇEVRE YOLU İÇİN BÜYÜK ADIM
- 09BARO BAŞKANI ÇAKAN, HAKKARİ BAROSU’NUN AÇILIŞINA KATILDI
- 10BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 11BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 12BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 13YANGINDAN ZARAR GÖREN FİRMALARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
- 14“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE TÜM KURUMLAR ORTAK HAREKET ETMELİ”
- 15Objektif Gazetesi ve Radyo Yüksel'den Gastronomi Turizmine Anlamlı Ziyaret




Henüz Yorum yok