İHSAN TAŞ “EKRANDAKİ ŞİDDET GERÇEK HAYATA TAŞINIYOR”
“İHSAN TAŞ: DİZİLER AİLE YAPISINI YIKIYOR!”
Türk sinemasının ödüllü yapımcı ve yönetmenlerinden İhsan Taş, son dönemde toplumda artan şiddet olaylarının en önemli nedenlerinden birinin televizyon dizilerinde yer alan olumsuz içerikler olduğunu belirterek çarpıcı açıklamalarda bulundu.
“Bugün ekranlara baktığımızda dizilerin büyük çoğunluğunda ya şiddet yüceltiliyor ya da ahlaki değerler hiçe sayılıyor. Kadınlara, çocuklara ve hayvanlara yönelik şiddetin temelinde, bu dizilerdeki özendirici sahnelerin etkili olduğunu düşünüyorum. Bu yapımlar, toplumun temel taşı olan aile bağlarını zedeliyor ve bireyler arasındaki güven duygusunu yok ediyor.” diyen Taş, RTÜK’ün bu konuda daha aktif bir rol üstlenmesi gerektiğinin altını çizdi.
“Yurt Dışında da, Yanlış Algı Oluşuyor”
İhsan Taş, dizilerin sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da milyonlarca izleyiciye ulaştığını hatırlatarak, bu durumun ülkemizin sosyal yapısına dair yanlış algılar oluşturduğunu şu sözlerle ifade etti: “Yurt dışındaki izleyiciler, Türk halkının ekranda gördükleri gibi yaşadığını sanıyor. Bu da kültürel imajımızı zedeliyor, gerçek Türkiye’yi gölge altında bırakıyor.”
“Ekranlar Sevgi ve Umut Taşımalı”
İhsan Taş, yapımcılara ve senaristlere çağrıda bulunarak, ekranlarda şiddet, yozlaşma ve kaos yerine; sevgi, umut, etik değerler ve toplumsal birliktelik gibi kavramların öne çıkarılması gerekir. Gelecek nesilleri korumak istiyorsak, bugün ekranda ne sunduğumuza dikkat etmek zorundayız” diyerek sözlerini tamamladı.
(1).jpeg)
.jpeg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01RAMAZAN ÖNCESİ MARKETLERE SIKI DENETİM
- 02VALİ CANALP “YATIRIM YAPMAK İSTEYENE KAPIMIZ AÇIK”
- 03İL BAŞKANI YILMAZ “TÜRKİYE’NİN BİRLEŞTİRİCİ BİR SİYASETE VE DEVA İKTİDARINA İHTİYACI VAR”
- 04CEMAL KAYA’DAN KRİTİK ELAZIĞSPOR MAÇI ÖNCESİ TARAFTARA DAVET
- 05BATMAN'DA ASAYİŞ OLAYLARI AZALDI
- 067 SÜRÜCÜYE 35 BİN TL’Yİ AŞAN CEZA
- 07“BU DAVADA ESKİ-YENİ YOK, EMEK VE VEFA VAR”
- 08POS KOMİSYON ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
- 09UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞAHIS TUTUKLANDI
- 10Milletvekili Nasıroğlu, "Asaletimiz en büyük gücümüz"
- 11BAYAR VE DEMİR AİLELERİNİN GÖRKEMLİ DÜĞÜNÜ
- 12Başkan Şansi, “Batman Petrolspor taraftarına yönelik saldırı kabul edilemez”
- 13HÜDA PAR’DAN KÜRT SORUNU VE SURİYE ÇAĞRISI
- 14"Irkçı saldırılara karşı sessiz kalmayacağız"
- 15KAPLAN’DAN ESNAF İÇİN FAİZSİZ KREDİ ÇAĞRISI




Henüz Yorum yok