Okul-Sanayi İşbirliği Güçlendirme toplantısı yapıldı
Organize Sanayi Bölgesi içinde faaliyet yürüten Bilim Teknik Koleji tarafından yatırımcılara yönelik “Okul-Sanayi İşbirliğinin Güçlendirmesi” konulu bir toplantı yapıldı.
Toplantı, okulun Elektrik Öğretmeni Mehmet Yılmaz’ın Batman Bilim Teknik Koleji tanıtım sunumu ile başladı. Daha sonra okulun Gıda Öğretmeni Çağla Koyuncu, Mert Kaptan ve Furkan Azboy isimli öğrencilerine danışmanlık yaptığı Okul-Sanayi İşbirliğinin Güçlendirilmesi’ne yönelik proje çalışmalarını aktardı.
Projenin amacı hakkında bilgilendirmelerde bulunan okul müdürü M. Şirin Ashi, “Bu çalışmanın amacı, OSB’de bulunan işletmelerin okulun faaliyetleri ile ilgili farkındalığını artırmak, işletmeler hakkında genel bilgi toplamak, ağırlıklı sektör gruplarını belirlemek, İşletmelerin okula sunacağı imkanları ve okuldan beklentilerini belirlemektir. Ayrıca stajyer öğrencilerin işletmelerde istihdamını artırmak ve şartlarının iyileştirilmesini sağlamak, OSB’de bulunan işletmelerin yenilikçilik faaliyetlerini incelemek, firmaların okulun faaliyetleri ile ilgili farkındalığını artırmak, okulun amacına uygun hizmet etmesini sağlamaktır.” dedi.
Uygun ortamlarda öğrencilerini istihdam etme gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Ashi, “Temel amaç, Organize Sanayi Bölgesinde mesleki ve teknik eğitim veren okulların gereksinimlerinin giderilmesi yolu ile güçlendirilmesi ve sektörlerde ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünün güçlü işbirlikleri ile en üst düzeyde sağlanmasıdır. Proje kapsamında OSB’de bulunan 37 işletmeyi ziyaret ettiklerini okulun faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu. İşletmelerden veri toplamak amacıyla işletmelere anket uygulandı.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’A VERGİ HAFTASI ZİYARETİ
- 02KUDRET CAMİİ’NDE GÖNÜL SOFRASI KURULDU
- 03RAMAZAN’DA UÇACAKLARA HAVALİMANI HATIRLATMASI
- 04Petrol-İş’ten Viking’te Sendikalaşma tepkisi : “Baskılar bizi yıldıramaz”
- 05ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ONURUNA İFTAR VERİLDİ
- 06NÛBİHAR DERNEĞİ ANADİL GÜNÜ’NÜ KUTLADI
- 071,5 AYDA 2 MİLYONU AŞKIN YOLCU TAŞINDI
- 08“BUGÜN İHTİYACIMIZ OLAN AYRIŞMA DEĞİL DAYANIŞMADIR”
- 09RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU: 3 KİŞİ TUTUKLANDI
- 10AK PARTİ'DE “İFTARA 5 KALA” DAYANIŞMASI
- 11YILMAZ AİLESİNİN ACI GÜNÜ
- 12Zehir taciri Batman'a girmeden yakalandı
- 13ÇİFTÇİ: YEREL ESNAFTAN ALIŞVERİŞ YAPIN
- 14“Ramazan, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel zamanıdır”
- 15Ramazan ayında kırmızı ete zam gelir mi?




Henüz Yorum yok