
Esnaftan dolmuşların yolu kapatmasına tepki
Batman Çarşı Mahallesi'nde bulunan birçok esnaf, çarşı merkezindeki Komando ve Pazaryeri Mahallesi dolmuşlarının yolu işgal ettiğini belirterek, duruma tepki gösterdi.
Kendi aralarında imza toplayıp, belediyeye teslim eden esnaf, dolmuşların yol güzergâhının değiştirilmesini istedi.
Kendilerine 2014 yılında belediye tarafından şehir içi hattının kaldırılacağı sözü verildiğini söyleyen Şerif Albayrak adlı esnaf, "Belediye Başkanı'mızdan mahallemize bir düzen koymasını istiyoruz. Mahallemiz çok düzensizdir. Dolmuşçulara bir yer tesis ederlerse rahatlayacağız. Dolmuşlar hem caddeyi hem de kaldırımları işgal ediyorlar. Ayrıca esnafları rahatsız ediyorlar. Esnaflar olarak Belediye Başkanı'mızın bu konunun takipçisi olup, bir düzene koymasını istiyoruz. Caddedeki seyyar satıcılara bir düzen verilsin. Sokak düzensizdir. Araçlar ters yönü de kullanıp bizleri rahatsız ediyorlar." dedi.
20 senedir esnaflık yaptığını ve bulunduğu yerin şehir içi dolmuşçuları tarafından işgal edildiğini savunan Şirin Dündar, şunları söyledi: "Şehir için dolmuşları 20 seneden fazladır 16'ncı caddeyi işgal etmiş. Esnaflığımızı yapamıyoruz, kazancımıza mani oluyorlar. Ayrıca orada bulunan çoğu esnaf yolları işgal etmişler. Kaldırım ve yollara tezgâhlar kurmuş, bu yüzden insanlar yürümekte zorluk çekiyor. Yollar kapatılmış durumda. Yolumuzun açılmasını istiyoruz. Dolmuşlara bir yer versinler, onların işini de bozmasınlar. Onlara güzel bir yer ayarlansın. Onlar da geçimini yapsın, biz de geçimimizi yapalım. Belediyeden isteğimiz bunlardır. Esnaftan yaklaşık bin imza topladık. Bu imzaları belediyeye verip sorunumuz için çözüm istedik."
"Eşyalar cadde ortasına bırakılıyor"
Yaşadıkları sorun nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini ifade eden Rıfat Temiz ise "Bin 500 TL kira, levha parası ve vergimizi ödüyoruz. Çarşı esnafı olarak şehir içi dolmuşları yüzünden mağdur oluyoruz. Dolmuşlar yolu işgal ediyor. Vatandaşların gidiş gelişleri olmuyor. Dükkânlarımızın önü hep kapalıdır. Çözüm olarak ya bu dolmuşlar kalkacak ya da hiç durmadan devam edecek. Bazı dükkân sahipleri eşyalarını cadde ortasına bırakıyor. En kısa zamanda buraya bir çözüm getirilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
- 02BAŞARILI ÖĞRENCİLERDEN İL MÜDÜRÜ CİĞER’E ZİYARET
- 03SASON’UN ZİRVESİNE GİDEN YOL AÇILIYOR
- 04ÇOCUKLARIN TALEBİ ÜZERİNE PARKA OYUN ALANI KURULDU
- 05“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
- 06İHSAN TAŞ’TAN SEKTÖRE ÇAĞRI: "BEYAZ PERDE KAPANIYOR"
- 07“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 08KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 09İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 10EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 11EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 12UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 13ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 14ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 15KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
Henüz Yorum yok