Batman’da 800 yetim ve öksüz giydirilecek
İnsani Yardım Derneği (İHH) Batman Şubesi tarafından, hayırseverlerin desteğiyle Batman’daki 800 yetim ve öksüz çocuk Ramazan Bayramı öncesi giy yardımı yapıldı.
Yetim ve öksüz çocuklar, davet edildikleri bir alışveriş merkezinde, diledikleri kıyafet ve ayakkabıları beğenerek almanın mutluluğunu yaşadı. Çocuklara daha sonra da içerisinde bonibom, çubuk kraker, kek, jelibon gibi ürünlerin olduğu “Yetim kumanya paketi” dağıtılıyor.
Yetim çocuklardan Yusuf Yeşilırmak, “Bayram öncesi bize kıyafet, ayakkabı aldılar. Allah razı olsun onlardan. Mutluyum çok teşekkür ediyoruz." dedi.
İHH Batman İnsani Yardım Derneği yetkililerine teşekkür eden yetim çocuklardan Veysel Özkul," Yetim çocukları giydiriyorlar, elbise alıyorlar. Yetimlere yardım ediyorlar Allah onlardan razı olsun, bizler de çok mutluyuz herkes gibi." ifadelerini kullandı.
Yetim ve öksüz çocukların Hz Muhammed'in emanetleri olduğunu belirten İHH Batman Şube Başkan Yardımcısı Yunus İş, Ramazan Bayramı'na kadar 800 yetim ve öksüzü giydireceklerini belirtti.
Yetim ve öksüzlerin korunup kollanmasının en büyük erdemlerden biri olduğunu ifade eden İş, "Batman İHH olarak elimizden geldiğince hayırseverlerin desteği ile Batman'daki yetimlere kol kanat gereceğiz. Bu yıl bayramdan önce Batman'da 800 kardeşimize hediye çekleri vererek diledikleri kıyafetleri giyerek bayrama sevinçli bir şekilde girmelerini amaçlıyoruz. Bu konuda toplumdan da büyük bir teveccüh görüyoruz. Yetim giydirmenin yanında yetim kolilerimizi de çocuklarımıza dağıtıyoruz. İçerisinde çocukların sevinebileceği abur cuburlar var. Aynı zamanda Esma-ul Hüsna ansiklopedisi var." şeklinde konuştu.
İHH Batman Yetim Birimi Sorumlusu Mehmet Latif Kaya ise şunları söyledi: "Etim ailelerin dışında fakir ailelerimize de gıda kolilerimizi dağıtıyoruz. Toplamında bine yakın kolilerimizi dağıttık. Şu anda yetim kumanya paketlerimiz var. Yetim kumanya paketlerimiz de yetim giydirme esnasında her yetim kardeşimiz inşallah ‘Yetim kumanya paketi’ dağıtacağız."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Yılmaz, “CMK Avukatlarının ücretleri güncel koşullara uygun değil”
- 02Başkan Kaplan, Esnafa E-Arşiv Fatura Zorunluluğu 2027’ye Ertelendi
- 03KARLA MÜCADELEDE 105 TON TUZ VE KUM KULLANILDI
- 04EKMEN, “GELİR DAĞILIMINDAKİ UÇURUM DERİNLEŞİYOR”
- 05Çevre Gönüllülerinden yaban hayvanları için duyarlılık çağrısı
- 06ODUNCU: BU BİR DOĞA OLAYI DEĞİL, YÖNETİM KRİZİ
- 07BELEDİYE OTOBÜSLERİNE ZAM
- 08EKİPLER YENİ YILA SAHADA GİRDİ
- 09BESO’DAN ALİKANLILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 10DİNÇ, VEFATININ 8. YILINDA DUALARLA ANILDI
- 11E-ARŞİV FATURA ZORUNLULUĞU 2027’YE ERTELENDİ
- 12MHP BATMAN İL BAŞKANI ÇETİN’DEN YENİ YIL MESAJI
- 13BATMAN VALİLİĞİ AÇIKLADI : EĞİTİME BİR GÜN DAHA TATİL
- 14Batman´da bir kafe´de çıkan yangında kafe kullanılamaz hale geldi
- 15KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI MASAYA YATIRILDI




Henüz Yorum yok