Evleri çökme tehlikesi yaşayan aile yardım bekliyor
Batman Çamlıca Mahallesi Dostlar Caddesi üzerinde tek katlı, yarısı kerpiç yapılı derme çatma evde yaşam mücadelesi veren 8 nüfuslu Yıldız ailesi, her an evlerinin üzerlerine çökeceği endişesini taşıyor.
Evlerinin tavanı çökmek üzere olduğunu belirten ev reisi Adem Yıldız, maddi imkânsızlık nedeniyle yaptıramadıkları evlerinin onarımı için yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine bir yardım elinin uzatılmasını bekliyor.
Her tarafı dökülen evde 6 çocuğu ve eşiyle birlikte yaşadıklarını aktaran Yıldız, çocuk maaşı, hayırseverlerin ve komşularının yardımıyla geçindiklerini belirtti. Evlerinin yıkılacak korkusuyla uyuyamadığını söyleyen Yıldız, evinin onarılmasını talep etti.
Evin bir odasının kerpiçli olduğu için her yağmur yağdığında evin tavanından çamurlu suyun içeriye aktığını dile getiren Yıldız, kışın soğuktan, yazın da sıcak ve akrep korkusuyla yaşadıklarını kaydetti.
4 çocuğunun okul okuduğunu belirten Yıldız, akciğer rahatsızlığı nedeniyle ağır bir iş yapamadığını belirterek, "Evimizin yapılmasını istiyoruz. Bir odamız kerpiç ve tahtalarladır. Kışın yağan yağmur, eve akıyor. Yazın akrepler var. Kışın, evimizin içine naylon bırakarak damlalardan korunuyoruz. Evin tüm bölümleri tavanları düşüyor. Tavandan büyük parçalar düşüyor. Geçenlerde çocuğumun üstüne tavandan bir parça düştü kafası kırıldı. Düşen parçalar daha büyük zararlar verebilir. En ufak bir depremde evimiz yıkılabilir. Evimizin onarılmasını istiyoruz. 6 çocuğum var, 4 tanesi okul okuyor. Yapacağım bir iş yok. Bazen İŞKUR işi çıkınca o işe gidiyorum. Akciğer rahatsızlığı ve başka rahatsızlıklarım var. Ağır işlerde çalışamıyorum. Evimi onarmaya imkânım yok. Yetkililerden destek bekliyorum." dedi.
"Evimiz harabedir, neredeyse üzerimize yıkılacak"
Eşinin, hastalıklar yüzünden çalışamadığı bu yüzden mağdur olduklarını söyleyen evin hanımı Kezban Yıldız, "Kış geldiğinde tavandan damlalar akıyor. Yağan yağmur neredeyse olduğu gibi aşağı iniyor. Evin tavanları aşağı iniyor. Tuvaletimiz evin dışındadır. Çocuklarım kışın ve akşamları tuvalet için dışarı çıkamıyorlar. Mutfak, banyom ve salonumuz birdir. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Gelirimiz yok. Eşim hastadır. Çocuklarım küçük olduğundan ben de bir iş yapamıyorum. Evimiz harabedir, neredeyse üzerimize yıkılacak. Bir yardım istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Okullar Pazartesi Gününe Hazır
- 02YEMEK MİKTARI YÜZDE 50 ARTIRILDI
- 03504 PERSONEL İLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ
- 04ESNAF72.COM – BATMAN ALIŞVERİŞ PLATFORMU
- 05Şansi: Batman’da 3 Bin 810 Aile İçin Kura Günü 7 Ocak
- 06KÖY YOLLARINDA KARLA MÜCADELE SÜRÜYOR
- 07Başkan Kaplan’dan İş Yeri Mülkiyet Sahiplerine Çağrı. Yeni Yılda Kira Artışları Makul Düzeyde Yapılsın.
- 08KENT GENELİNDE BUZ SARKITLARINA MÜDAHALE
- 09ZİNCİRLER SAHNEDE KIRILACAK
- 10KARLA MÜCADELE KAPSAMINDA YABAN HAYATINA YEM DESTEĞİ
- 11HARÇLIKLARINI UMUDA DÖNÜŞTÜRDÜLER
- 12KAYIP YAKINLARI 718. HAFTADA YİNE AYNI TALEPTE
- 13Fırat, “Saadet Partisi son 6 ayda 67 bin yeni üye kazandı”
- 14KIŞLAK KÖYÜ YOLUNDA KARLA MÜCADELE EKİPLERİNE ZİYARET
- 15BATMAN’DA 2025’TE EN FAZLA EVLİLİK ARALIK AYINDA YAPILDI




Henüz Yorum yok