Batman’da husumetli aileler barıştırıldı
Batman’ın Sason ilçesinde Çelik ve Öter aileleri arasında, trafik kazası sonucu bir kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan husumet, kanaat önderleri ile devlet yetkililerinin araya girmesiyle barışla neticelendi.
Çelik ve Öter aileleri arasındaki husumeti sonlandırmak için bölgedeki bazı kanaat önderleri ile Sason Kaymakamı Tekin Dündar ve bazı yetkililer girişimlerde bulundu. Girişimlerin sonuç vermesiyle her iki ailenin önde gelenleri barışmayı kabul etti. Bunun üzerine ilçede bir barış yemeği verilerek merasim düzenlendi.
Yapılan merasime Kaymakam Tekin Dündar, Belediye Başkanı Cuma Uçar, İlçe Müftüsü Abdulhalık Ocakhanoğlu, İlçe Emniyet Amiri Kemal Avcı ve ilçe kanaat önderleri ile vatandaşlar katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlanan merasimde dualar edildi. Ardından Çelik ve Öter ailelerinin fertleri birbirleriyle helalleşti.
Barış merasiminde bir konuşma yapan Kaymakam Tekin Dündar, yaşanan trafik kazası sonucu hayatını kaybeden vatandaşa Allah'tan rahmet ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diledi.
Vefat eden vatandaşı geri getirmenin bir daha mümkün olmadığını söyleyen Dündar, şöyle konuştu: "Ancak bu hadiseyi başka tatsızlıklara vesile kılmamak da her iki ailemizin ve topyekûn bizlerin elindedir. Bugün de bu olumlu iradeyi beyan etmek ve karşılıklı helalleşmek üzere burada toplandık. Bu olayın sadece bir kaza olduğunun bilincinde olup, bu helalleşme iradesini gösteren her iki ailemize ilçemiz adına teşekkür ediyorum. Ayrıca buna vesile olan tüm ailelerimize, aile büyüklerine, değerli kanaat önderlerine ve emeği geçen herkese de ayrı ayrı şükranlarımı sunuyor, inşallah böyle elim olayların bir daha yaşanmamasını Rabbimden niyaz ediyorum.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 02Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 03GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 04Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 05BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 06BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 07ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 08TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ
- 09BAŞKAN KAPLAN “ESNAFIN DEVLETE OLAN BORÇLARINA YAPILANDIRMA ŞART”
- 10BAŞKAN ŞANSİ, “BATMAN’DA AK PARTİ ÜYE SAYISI 68 BİNİ AŞTI”
- 11“FİLO İNDİRİMLİ ARAÇLAR TESLİMATA HAZIR”
- 12ÖNLÜ “KAMUDA HUZUR ADALETSİZ ÜCRETLE SAĞLANAMAZ”
- 13Batman’da Okullar Pazartesi Gününe Hazır
- 14YEMEK MİKTARI YÜZDE 50 ARTIRILDI
- 15504 PERSONEL İLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ




Henüz Yorum yok