'Ortaokullar bölge değerlendirme toplantısı' yapıldı
Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran başkanlığında Batman merkezindeki ortaokul müdürlerinin katılımıyla “Ortaokullar Bölge Değerlendirme Toplantısı” gerçekleşti. Petrol Ortaokulunda gerçekleşen toplantıda, eğitim ve öğretim ile ilgili genel hususlar görüşüldü. MEB Eğitim Bölgeleri ve Eğitim Kurulları Yönergesi’nin ilgili maddeleri okundu, hazırlanan sinevizyon gösterisi izlendi.
2016 TEOG sonuçlarını değerlendiren ve 2017 TEOG sınavı için alınacak tedbir ve önerilere riayet edilmesini okul müdürlerinden isteyen İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran; “Öğrencilerin okula devam devamsızlığına dikkat edelim, aynı zamanda Yetiştirme ve Destekleme Kurslarına öğrencilerin devamını mutlaka sağlayalım. Okullarımızın temizlik ve güvenliği konusunda azami hassasiyet gösterelim, rehberlik servisini en iyi şekilde çalıştıralım rehber öğretmenlerimiz eğitim döneminde mutlaka her öğrenci ile görüşerek size rapor sunsunlar. Bünyesinde anasınıfı bulunan ortaokullarımız bölgelerindeki okul öncesi çağdaki çocukları okul öncesi eğitime kazandırma çalışmalarını sürdürsün. Okul veli işbirliğini en üst seviyede tutarak okul öncesi okullaşma oranını arttırabilir, öğrenci devamsızlığını önleyebilirsiniz. Sosyal etkinlikler kapsamında TUBİTAK Bilim Şenliği, Kutlu Doğum, ortaokullar arası bilgi yarışmalarına tüm okullarımız katılmalı.” dedi.
“Suriyeli öğrencilerin eğitim hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik toplantı”
Ayrıca Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 2014/21 sayılı Genelgesi kapsamında Batman’da bulunan yabancı öğrencilere yönelik eğitim hizmetlerinin artırılması ve ileriye dönük planlama yapılabilmesi amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğünde toplantı yapıldı.
Toplantıda kentte bulunan Suriye uyruklu öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarının karşılanması ve eksikliklerinin giderilmesi amaçlandığı belirtildi. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran toplantıda, “Hiçbir çocuğun eğitim-öğretim dışında kalmamasını sağlamak ve dostluğumuzu pekiştirmek temel hedefimizdir.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01PETROLSPOR’DAN ŞAMPİYONLUK YÜRÜYÜŞÜ 2-0
- 02KATAR VE HOLLANDA’DAN SERA OTB’YE STRATEJİK İLGİ
- 031,5 MİLYONLUK DOLANDIRICILIK ÇÖKERTİLDİ
- 04BAĞIMLILIĞA KARŞI İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI
- 05Belediyeden çölyak hastası çocuklara özel sinema etkinliği
- 061955 Batman Belediyespor’dan 5 Gollü Galibiyet
- 07FEN İŞLERİ EKİPLERİ SAHADA!
- 08ANAVATAN PARTİSİ MYK TOPLANTISI TAMAMLANDI
- 09ADALET TALEBİ 723 HAFTADIR SÜRÜYOR
- 10JANDARMADAN KAÇAK SİGARA ÜRETİMİNE BÜYÜK DARBE
- 11EMNİYET’TEN ÇEVRE YOLU’NDA GECE DENETİMİ
- 12ARGUNAĞA , “BATMAN İÇİN DEPREM ÖNLEMLERİ ERTELENMEMELİ”
- 13KUYUMCU SOYGUNUNU YAPAN ŞÜPHELİLER YAKALANDI
- 14Batman’da kuyumcu soygunu : Maskeli şahıslar altınlarla kaçtı
- 15TİCARET BORSASI ULUSLARARASI FORUMDA BATMAN’I TEMSİL ETTİ




Henüz Yorum yok