
Batman’da halka ‘aşı ol’ çağrısı yapıldı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamayla 40 yaş üstü ve sırası gelen tüm vatandaşları randevu almaya davet etmişti.
Batman’da da aşılama tüm hızıyla sürerken, Batman Valisi Hulusi Şahin ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, yazılı açıklama yaparak Halka aşı çağrısında bulundu.
Hulusi Şahin
Salgınla mücadelede aşı çalışmalarının önemine vurgu yapan ve sırası gelen vatandaşların ivedilikle aşı olması gerektiğinin altını çizen Vali Hulusi Şahin, “Salgın henüz bitmedi. Tedbirlere riayet etmeye hepimizin ihtiyacı var. Tedbirlere ve aşıya güvenmek durumundayız. Bunun da etkilerini süreç içerisinde net olarak görebiliyoruz. Çünkü yatan hastalarımızdaki düşüş yüzümüzü güldürüyor ve 65 yaş üstü hastalarımız da aşı sayesinde hastalığı adeta bir grip niteliğinde sıkıntısız bir şekilde atlatıyor. Bu yüzden el birliğiyle, en kısa sürede eski normallerimize döneceğimize inancımız tam.” dedi.
Hakan Pamukçu
“119 bin aşı yapıldı”
“Dünyayı etkisi altına alan ve binlerce kişinin ölümüne neden olan salgını sona erdirecek bir silahımız var, o da aşı” diyen İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu da şunları söyledi:
“Aşılama yalnızca bireyleri korumakla kalmaz, virüsün yayılmasını hastalık tablosunu ve dünya çapında ölümleri azaltır. Ancak toplumun en az yüzde 60’ı aşılanırsa toplumdaki dolaşımı engellenebilir. İlimizde şu ana kadar 119 bin aşı yapıldı. Aşının yaygınlaşması ile vaka ve yoğun bakım sayılarımızda da azalma yaşandı. Unutmayalım ki, bütün salgınlar aşıyla bitmiştir. Kendisini ve ailesini düşünen herkesin vakit kaybetmeden aşı için tüm sağlık tesislerimize başvurmasını bekliyoruz.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 02KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 03İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 04EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 05EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 06UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 07ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 08ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 09KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
- 10GAZETECİYE SORUŞTURMA ÜZÜNTÜ VERİCİ
- 11“HİZMET KALİTESİ VE İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENİYOR”
- 12UMUT KERVANI, BİNLERCE AİLEYE UMUT OLDU
- 13 Eşit ve Özgür Yaşamı Destekleme Derneği kuruldu
- 14HAZİRAN’DA 64 BİN YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 15RAMANLI’DAN ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK
Henüz Yorum yok