ÇİFTÇİLERE FISTIK FİDANI DAĞITILDI
500 çiftçiye 100 bin fıstık fidanı dağıtıldı
Batman Valiliği İl Özel İdaresinin finanse ettiği ve Tarım ve Orman Bakanlığı Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında kentte 500 çiftçiye 100 bin fıstık fidanı dağıtıldı.
Batman Tarım ve Orman Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Merkezinde düzenlenen fıstık fidanı dağıtımı Batman merkez ve 5 ilçede toplam 500 çiftçiye fidan dağıtımı gerçekleştirildi.
Fıstık fidanı dağıtım törenine; AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ve çiftçiler katıldı.
Çiftçi Eğitim Merkezinde düzenlenen fidan dağıtım töreninde konuşan Batman Tarım İl Müdür ü Mehmet Gün, yüzde 80 hibe desteği olarak 100 bin fıstık çöğürü dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti.
“5 yılda 1 milyon 500 bin fidan dağıtıldı”
Gün, “Şu ana kadar çeşitli projelerde özellikle İl Özel İdaremizin katkılarıyla son 5 yılda yaklaşık 1 milyon 500 bin adet dağıtmak suretiyle üreticilerimize katkıda bulunduk. Şu ana kadar Batman ilimizde 93 bin 100 dönümlük bir alanda resmi olarak dikilen fidanlarımız bulunmaktadır. Bununla beraber 96 bin 700 dekarlık bir alana kavuşmuş olacağız. Ama resmi olmayan kayıtlara göre de şu an 110 bin üzerinde dikili ağaçlarımız bulunuyor.” dedi.
“Tarımdaki gelişme sanayinin de yolunu açmaktadır”
Gün, konuşmasının sonunda şunları söyledi: “Dikilen fıstık ağaçlarımızın içerisinde 330 bine yakını meyve veren ağaçlarımız, 2 bin 400’e yakın da meyve vermeyen ağaçlarımız bulunmaktadır. 330 bin ağacımızın yıllık ortalaması bin 250 tondur. Bundan dolayı sanayinin de önünü açmaktadır. Bu vesileyle çiftçilerimizin her yıl buna olan teveccühleri ve katma değer ürünlerinden dolayı bir talep olmaktadır. Çiftçiye olan katkılarından dolayı sayın valimize ve sayın genel sekreterimize çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
.jpg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Binlerce yıllık mağaralar turizme açıldı
- 02BATMAN HAVALİMANI’NDAN ÇİFTE REKOR
- 03TOPRAKSIZ TARIM EĞİTİMİ TAMAMLANDI
- 04NARİN NASIROĞLU BİLİM MERKEZİ AÇILIŞA HAZIRLANIYOR
- 05“Okul Yolu, İrfan Yolu” Projesiyle okullar güzelleşiyor
- 06MUHTARLAR SAHADA, ÇÖZÜM MASADA
- 07MİNİK ELLER PARKLARI TEMİZLEDİ
- 08BATMAN’DAN ROBOSKİ İÇİN ADALET HAYKIRIŞI
- 09Mehmet Salih Kaplan: “Esnaf için yeniden yola çıktık”
- 10“BU GECE KARDEŞLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN FIRSATTIR”
- 11ARAÇ HIRSIZLIĞI OLAYINDA 2 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 12“2025 YILINDA TOPLUMSAL BARIŞ ÖNCELİĞİMİZ OLDU”
- 13Esnafın güvenliği için indirim protokolü imzalandı
- 14Camiye giderken araba çarpan kişi hayatını kaybetti
- 15BATMAN’DA TARIMSAL ÜRETİM GÜÇLENİYOR: DENETİMLER SIKI, YATIRIMLAR ARTIYOR




Henüz Yorum yok