Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Cihan Müslümanları duaya çağırdı
Açıklamasında, İsra ve Mirac’ın Allah tarafından Peygamberimize verilen İlahi bir ikram olduğunu belirten Cihan “O gece bütün beşeri perdeler kaldırılarak beşer aklının ötesinde tamamen İlahi ölçütlerle vuku bulan bir ihsandır. Resulullah’a Miraç’ta üç şey hediye edildi. Beş vakit namaz. Bakara süresinin son iki ayeti ve ümmetinden şirke düşmeyenlere büyük günahların af edildiği haberi.” diye konuştu.
Açıklamasının devamında Cihan “Peygamber efendimizin amcası Ebu Talip ve mübarek zevcesi validemiz Hazreti Hatice’nin vefatından üzüntü duyan şanlı Peygamberimiz tebliğ için gittiği Taif’te insanlık kaidelerini çiğneyerek ayak takımlarını, kadınlarını, meczuplarını, gençlerini kışkırtılarak Allah’ın Peygamberine saldırttılar. Mekkeli müşriklerin uyguladıkları zulüm ve şiddet tahammül sınırlarını aşmıştı. Ümitlerin tükenme noktasına geldiği böyle bir zamanda Yüce Allah Habibi Muhammed Mustafa’yı huzuruna kabul ederek İsra ve Miraç’la şereflendirilmiştir.” dedi.
Tüm Müslümanları bu gece duaya çağıran Cihan şöyle devam etti: “Mirac Gecesinde, Filistin’de Mısır’da, Suriye’de, Afganistan’da Arakan’da, Yemen’de, Burma’da, Irak’ta ve daha ismini saymadığımız uzak diyarlardaki İslam coğrafyasında Müslüman oldukları için dövülerek, diri diri yakılarak, sövülen, tecavüz edilen kimyasal silahlarla yok edilen esaret altında inleyen Müslüman kardeşlerimiz için çaba gösterelim. Dua edelim. Mübarek zamanları fırsat bilerek Tövbe edelim. Allah’a yalvaralım. Ellerimizi semaya kaldırılarak derdimizi Allah’a söyleyelim. Duaya sarılalım.”
Açıklamasının sonunda Cihan “Ümmeti bölüp parçalamak, Müslümanları birbirine düşürmek isteyen hain ve bozguncuların oyunlarının boşa çıkması için siyonist işgalci rejim ve ABD’nin parçalaması için dua edelim. Çünkü şeytana, siyonizme boyun eğmemenin tek yolu Allah’a, Kur’an-ı Kerime, Resulullah’ın yoluna samimi olarak inanmak ve güvenmektir. İslam’ı yaşamaktır. Bu mübarek günde İslam’ın ilk kıblesi Mescid-i Aksa’da namaz kılmayı bütün müminlere nasip ermesini ve Mescid-i Aksa’yı lanetlenmiş kavim Yahudilerden kurtarılmasını Rabbim müminlere nasip etsin.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 02GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 03Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 04BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 05BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 06ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 07TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ
- 08BAŞKAN KAPLAN “ESNAFIN DEVLETE OLAN BORÇLARINA YAPILANDIRMA ŞART”
- 09BAŞKAN ŞANSİ, “BATMAN’DA AK PARTİ ÜYE SAYISI 68 BİNİ AŞTI”
- 10“FİLO İNDİRİMLİ ARAÇLAR TESLİMATA HAZIR”
- 11ÖNLÜ “KAMUDA HUZUR ADALETSİZ ÜCRETLE SAĞLANAMAZ”
- 12Batman’da Okullar Pazartesi Gününe Hazır
- 13YEMEK MİKTARI YÜZDE 50 ARTIRILDI
- 14504 PERSONEL İLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ
- 15ESNAF72.COM – BATMAN ALIŞVERİŞ PLATFORMU




Henüz Yorum yok