
ŞANSİ “YENİ OSB’LER BATMAN’I İSTİHDAM ÜSSÜ YAPACAK”
İL BAŞKANI ŞANSİ “YENİ OSB’LER BATMAN’I İSTİHDAM ÜSSÜ YAPACAK”
AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi, Batman Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek yapımı devam eden fabrika inşaatlarında incelemelerde bulundu.
AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi, inşaatları devam eden fabrikaların son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.
İl Başkanı Şansi, organize sanayi bölgesinde inşaatları hızla yükselen fabrikaların bir an önce tamamlanarak hizmete alınmasının Batman’ın ekonomisi, şehrin kalkınması ve istihdam imkânları için önemli olduğunu vurguladı.
İl Başkanı Şansi, Batman’ın gerek tekstil ve gerekse sanayi alanında giderek büyüyen bir şehir olduğunun altını çizerek, sadece tekstil alanında 40 binin üzerinde kişinin istihdam edildiğini söyledi.
Batman’daki sanayi ve tekstil potansiyeline dikkat çeken İl Başkanı Şansi “Mevcut organize sanayi bölgemizde 10 binin üzerinde kişi istihdam edilmektedir. Bunun yanı sıra tekstil alanında 40 binin üzerinde kişi istihdam edilmektedir. Şuan mevcut OSB’mizde yeni inşaatlar hızla yükseliyor.” ifadelerini kullandı.
Bu inşaatların yanı sıra şimdi bir de yeni OSB hazırlıkları tamamlanmak üzere olduğunu belirten İl Başkanı Şansi “Samanyolu Organize Sanayi Bölgesi ve Oymataş Köyü Gıda İhtisas OSB’nin yapımı için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına başvuruda bulunuldu. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından 2 milyar 611 milyon 120 bin lira yatırım projesi desteği ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca 2024 yılı yatırım programına alınan iki OSB’nin alt yapı çalışmalarına başlandı.
Bu iki OSB’nin de hayata geçirilmesi ile birlikte yaklaşık 60 bin istihdam söz konusu olacak. Böylece bölgemiz bir üretim üssü haline gelecek. Şehrimizin üretim kapasitesini ciddi oranda arttıracak bu yatırımlar sayesinde Batman, hem istihdam olanakları hem de ekonomik kalkınma anlamında daha güçlü bir konuma gelecek” ifadelerini kullandı.
Ziyaret sırasında İl Başkanı Şansi’ye Başkan Yardımcıları Mensur Müjdeci, Yusuf Ergün ve Mehmet Önlü eşlik etti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“BATMAN BASINI KIYMETLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”
- 02ÖĞRENEN MAHALLELER, BİLİNÇLİ AİLELER PROJESİ SÜRÜYOR
- 0360 SU KUYUSUNDA BAKIM VE VERİMLİLİK ÇALIŞMASI
- 04SEMT PAZARLARI DENETLENİYOR
- 05“TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN, GÜÇLÜ DEMOKRASİLERİN TEMELİDİR”
- 06GENÇ ASKON’DAN BASIN BAYRAMI BULUŞMASI
- 07BGYC’DEN 24 TEMMUZ MESAJI
- 08ATAY “BASIN, DEMOKRASİNİN GÜVENCESİDİR”
- 09BASIN BAYRAMI ACI BİR TABLONUN GÖLGESİNDE KUTLANIYOR
- 10BAB-GED’den "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" mesajı
- 11BBD BAŞKANI UYANIK “YEREL BASINA DESTEK ŞART, SANSÜR HALA SÜRÜYOR”
- 12MÜFTÜ DURMUŞ’TAN YAZ KUR’AN KURSU ZİYARETİ
- 13“ETKİSİZ YETKİLİ DEĞİL, YÜREKLERDE ETKİLİ SENDİKAYIZ”
- 14BAMED’DEN KRİTİK ÇAĞRI
- 15HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Henüz Yorum yok