Halk Sokağa İndi
Batman’da siyasi partilerin destekleri ve Batman Düşünce ve İnanç Platformuna üye sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı. Yürüyüşe katılanlar Gercüş ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 8 askerin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan PKK’nin bombalı saldırılarını telin etti.
Batman Park AVM önünde toplanan vatandaşlar, buradan Atatürk Parkı’na kadar yürüdü. Yapılan yürüyüşte katılımcılar, PKK aleyhine slogan attı. Yürüyüşün ardından Atatürk Parkı’nda toplanan kalabalık, PKK’ye tepkisini burada da gösteremeye devam etti.
Batman İl Vaizi İbrahim Halil Yakut tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından yapılan basın açıklamasını Memur-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin okudu.
Ergin, yaptığı açıklamada, barıştan yana olmadığını çözüm sürecini baltalayarak ortaya koyan taşeron örgüt PKK'nin, bölgenn ve ülkenin istikrarını bozmaya devam ettiğini belirtti.
Ergin, sözlerinin devamında, "Masum insanların canına kast edecek kadar alçalan terör örgütleri; kimi zaman beyinlerini uyuşturarak canlı bomba haline getirdikleri zavallıları, asker, polis, sivil, yaşlı, çocuk ayrımı yapmadan insanlarımızın arasına sürerek patlatmakta; kimi zaman bir bombanın pimini çektirerek katliam yapmaktadırlar. Yüzlerce masumun canına kıyan terör örgütleri ve onları kullanan güçler, ne yaparsa yapsınlar asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. PKK terör örgütü, bölgemize yapılan yatırımları baltalamaya devam etmektedir. Bölgemize yapılan baraj, yol, okul, hastane gibi birçok yatırımın önünü kesmeye çalışan taşeron örgüt, dün yol güvenliği sağlamakla görevli gencecik askerlerimizi şehit ederek korku ve endişe yaymaya çalışmaktadır. Ancak küresel şeytanlar ve yerli işbirlikçileri bilmelidir ki her terör eyleminden sonra bu ülkenin fedakâr ve feraset sahibi vatandaşları daha çok kenetlenecek, birlik ve beraberliğini biraz daha pekiştirecektir." ifadelerini kullandı.
.
Basın açıklaması sonrası Batman İl Müftü Vekili Ahmet Duran tarafından yapılan duanın ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATSO BAŞKANI DEMİR’DEN 10 OCAK MESAJI
- 02ÖZTÜRK’TEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
- 03BATMAN ESNAFI SANDIK BAŞINA GİDİYOR
- 04BELEDİYEDEN GÜNDE 40 BİN EKMEK DESTEĞİ
- 05“Bizim sevdamız makam değil, esnaftır”
- 06NASIROĞLU’NDAN HASTANE ZİYARETİ
- 07“GAZETECİLER TOPLUMUN GÜVENCESİ VE AYNASIDIR”
- 08KAPLAN’DAN ESNAFA SANDIK ÇAĞRISI
- 09“Gazetecilik demokrasinin teminatıdır”
- 10HAYRAT YARDIM’DAN ŞEFFAF HESAP
- 11“GAZETECİLER ZOR ŞARTLAR ALTINDA GÖREV YAPIYOR”
- 12Başkan Kaplan, Ulusal Market Zincirleri Esnafı Zor Durumda Bırakıyor
- 13BATMAN 50 YILLIK MASTER PLANA GEÇTİ
- 14ÇİFTÇİ, ''ESNAFIN SORUNLARI ANKARA'DA GÜNDEMDE''
- 15İTÜ İLE BATMAN ARASINDA ULAŞIM İŞ BİRLİĞİ




Henüz Yorum yok