MALABADİ’DE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
Batman İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen Malabadi Rekreasyon ve Mesire Alanında yürütülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in bölgenin turizm potansiyelini artıracak ve vatandaşlara yeni bir dinlenme alanı sunmak üzere Malabadi Köprüsünün Batman ayağında kalan kısmında mesire alanı oluşturulması talimatı üzerine Kozluk Kaymakamlığı tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda hazırlanan ve İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen Malabadi Rekreasyon ve Mesire Alanında yürütülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Şubat ayında Vali Ekrem Canalp ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun katılımıyla temeli atılan mesire alanında yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan İl Özel idaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, proje kapsamında yürütülen çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda hızla devam ettiğini belirterek “Tarihi ve kültürel değeriyle ilimizin önemli simgelerinden biri olan Malabadi Köprüsü çevresinde başlatılan mesire alanı çalışmalarıyla, vatandaşlarımıza sosyal yaşam alanları kazandırılması ve turizm potansiyelinin artırılması hedefliyoruz. Proje kapsamında oluşturulacak 6500 metrekarelik yeşil alanda piknik yerleri, çocuk oyun parkurları, yürüyüş yolları ve seyir terasları yer alacak. Alana 140 adet gölge ağacı, 50 adet kokulu sarmaşık ve 1500 adet botanik bitki ekilecek. Alanda 1 adet 120 metrekare restoran, 185 metrekare seyir terası, 110 metrekare mescit, kadın ve erkek WC’leri, 92 araç kapasiteli otopark ve 350 metre uzunluğunda taş duvar oluşturulacak” dedi.
Güvenliğin ön planda tutulduğu projede 24 adet yüksek çözünürlüklü güvenlik kamerası ve 93 adet Selçuklu motifli dekoratif aydınlatma direği yer alacak. 500 metrekare ahşap seyir terasları, 4000 metrekare yürüyüş yolu ve 250 metrekare çocuk oyun alanı ile Malabadi Köprüsü’nün turistik cazibesi artırılacak.
Yapımı devam eden Malabadi Mesire Alanı tamamlandığında hem yerel halkın hem de ilimizi ziyaret eden misafirlerin faydalanabileceği nitelikli bir sosyal donatı alanı olarak hizmet verecek.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok