
KAPLAN “TPAO’YA SAHİP ÇIKALIM”
KAPLAN “TPAO’YA SAHİP ÇIKALIM”
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mehmet Salih Kaplan, TPAO’ya sahip çıkmanın, Bölge Ekonomisi ve İstihdamı açısından çok önemli olduğunu söyledi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Salih Kaplan, TPAO ile ilgili yaptığı açıklamada “TPAO zamanında bölgenin sosyo-ekonomik durumuna önemli katkı sağlayan, binlerce çalışanın istihdam edildiği kuruluşun, aynı zamanda Batman’ın ticarete de gelişmesi ve bir cazibe merkezi haline gelmesinde de önemli bir faktör olmuştur.
Ancak bugün baktığımızda TPAO’nun eski günlerinden çok uzak bir durumda olduğunu, zaman zaman uygulanan politikalar sonucu bazı bölümlerin farklı işletmelere devir edilerek küçülmeye gidildiğini, bazı ünitelerinin de kapatılarak istihdam alanlarını daraltılmıştır. Batman’ın bu kadar önemli bir istihdam alanına sahip olduğu halde yüksek işsizlik oranı ile Türkiye’nin iller sıralamasındaki ilk üçte yer alması düşündürücü bir durumdur.
Bölge Ekonomisi için bu kadar önemli olan TPAO’nun Ekonomik ve istihdam anlamımda bölgeye verebilecek katkının en üst düzeye çıkarılmasının sağlanması için, tüm kurum ve kuruluşlarımızın bu konuda çaba sarf ederek TPAO’ya sahip çıkmalıdır” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 013 YENİ KÖRÜKLÜ OTOBÜS HİZMETE BAŞLADI
- 02PERPIRA KÖPRÜSÜ MECLİS GÜNDEMİNDE
- 03KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 04ŞÖHRET OLMAK MI, OYUNCU OLMAK MI?
- 05BATMAN-DİYARBAKIR YOLU İKİ YÖNLÜ TRAFİĞE KAPANDI
- 06BATI RAMAN’DA YANGIN VE ACİL DURUM TATBİKATI
- 07GERCÜŞ’TE FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 08SERA OSB’YE İLK TALEP 300 DÖNÜMLÜK YATIRIMLA GELDİ
- 09BATMANLI PROFESÖR PİRİNÇÇİ’YE ZİYARET
- 10MUHTAR AK'TAN YEREL ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
- 11“SU KESİNTİLERİ YAŞAM HAKKINI İHLAL EDİYOR”
- 12Batman’da ambulans uçak 19 Aylık Bebek ve 20 yaşındaki genç için havalandı
- 13VALİLİK'TEN 'SAHTE PARSEL SATIŞI' UYARISI
- 14Türkiye’de Bir İlk: Batman’da Sürücü Akademisi Hizmete Girdi
- 15YETERSİZ TEKLİFE HAYIR! SAĞLIK-SEN MEYDANLARDA
Henüz Yorum yok