BATMAN SİNEMA AKADEMİSİ BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR
BATMAN SİNEMA AKADEMİSİ BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR
Batman Belediyesi tarafından düzenlenen Batman Sinema Akademisi başvuruları başladı. Yönetmenlik, senaryo ile sinema tarihi ve eleştirmenliği olmak üzere üç ana dalda eğitimim verileceği akademi sonunda öğrenciler kendi filmlerini çekecek. Akademiye başvurular 18 Ocak’ta sona erecek.
Batman Belediyesi tarafından genç yetenekleri sinemaya kazandırmak amacıyla bu yıl ilki yapılacak Batman Sinema Akademisi başvuruları başladı. İki aylık pratik yoğunluklu akademi kapsamında yönetmenlik, senaryo ile sinema tarihi ve eleştirmenliği olmak üzere üç ana dalda eğitim verilecek. Alanının deneyimli isimleri tarafından verilecek eğitimlere katılan öğrenciler akademi sürecinde eğitmenler gözetiminde pratik yapma şansı da bulacak.
ÖĞRENCİLER KENDİ FİLMLERİNİ ÇEKECEK
Yönetmen Bekir Bülbül, senarist ve oyuncu Recep Çavdar ile sinema eleştirmeni Suat Köçer’in eğitmen olarak katılacağı akademide dersler 20 Ocak’ta başlayacak. Teorik eğitim alacak öğrenciler akademi sürecince yazacakları senaryoları eğitmenler gözetiminde filme çekme şansı bulacaklar. Çekilen filmler, Batman Belediyesi tarafından düzenlenecek gala gecesinde sinemaseverlerle buluşacak.
USTALARLA BİR ARAYA GELECEKLER
Batman’da sinema kültürünün gelişmesi ve bu alana yeni yeteneklerin kazandırılması amacıyla, sinema eleştirmeni Suat Köçer’in danışmanlığında düzenlenecek akademiye Türk sinemasının usta isimleri de katılacak. Yurt içi ve yurt dışı film festivallerinden ödüllerle dönen ustalar bir araya gelecekleri öğrencilerle bu alandaki düşünce ve deneyimlerini paylaşacak.
BAŞVURULAR 18 OCAK’TA SONA ERİYOR
Batman Sinema Akademisi başvuruları 18 Ocak’ta sona erecek. 20 Ocak’ta başlayacak eğitimler iki ay sürecek. Adaylar, akademiyle ilgili detaylı bilgiye belediyenin web sitesi üzerinden ulaşabilecek. Akademiye başvurular yine belediyenin web sitesi üzerinden gerçekleşecek. Akademiye 18 – 35 yaş aralığındaki herkes başvurabilecek.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“GAZETECİLER ZOR ŞARTLAR ALTINDA GÖREV YAPIYOR”
- 02Başkan Kaplan, Ulusal Market Zincirleri Esnafı Zor Durumda Bırakıyor
- 03BATMAN 50 YILLIK MASTER PLANA GEÇTİ
- 04ÇİFTÇİ, ''ESNAFIN SORUNLARI ANKARA'DA GÜNDEMDE''
- 05İTÜ İLE BATMAN ARASINDA ULAŞIM İŞ BİRLİĞİ
- 06NECAT NASIROĞLU MEZARI BAŞINDA DUALARLA ANILDI
- 07BESOB Başkanı Kaplan, “Esnafa Konut Projesine TESK’ten destek”
- 08EKMEK TARİFESİ GÜNCELLENDİ
- 09BESO’DAN ESNAFA SOMUT DESTEK: İNDİRİMLİ ARAÇLAR TESLİM EDİLDİ
- 10KAR TEMİZLEME VE TOPLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 11‘’BİZ KOLTUK İÇİN DEĞİL, HİZMET İÇİN GELİYORUZ’'
- 12CEMAL KAYA “HEM MENTAL HEM FİZİKSEL AÇIDAN KAZANIMLI BİR KAMP OLDU”
- 13Rojava saldırılarını protesto ettiler
- 14İŞKUR’dan 2026’da büyük destek : Engelli ve eski hükümlülere iş kurma hibesi
- 15“GAZETECİLİK BİR KAMU GÖREVİDİR”




Henüz Yorum yok