12 Hafize düzenlenen törenle taç giydi
Batman İl Müftülüğü Necat Nasıroğlu Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan 12 Hafize için taç giydirme töreni düzenlendi.
Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen törene Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç, İl Müftüsü Turgut Erhan, hafız öğrencilerin aileleri katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan İl Müftüsü Turgut Erhan, hafız öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.
“Kur’an, hükümlerinin tatbik edilmesi için gönderilmiştir”
Kur’an-ı Kerim’in insanları kurtuluşa, sevgiye, saygıya ve kardeşliğe çağırdığını söyleyen Erhan, “Kur’an, ayetlerinin okunup incelenmesi, içindeki hükümlerinin tatbik edilmesi için gönderilmiştir. Cihan tarihi göstermiştir ki, insanlık en mesut ve bahtiyar dönemlerini ilahi kitapların izinde ve Peygamberlerin öncülüğünde yaşamıştır. Peygamberimiz (Aleyhisselam) ‘Size iki şeyi bırakıyorum. Onlara tabi olduğunuz müddetçe asla sıkıntıya uğramazsınız. Bunlar Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim ve benim sünnetimdir’ buyuruyor.” dedi.
“Gerçek hafız, yürüyen ve konuşan Kur’an demektir”
Hafızın sadece Kur’an-ı Kerim’in kelimelerini, âyetlerini ezberleyen değil, aynı zamanda onun manasını kalbine ve ruhuna nakşeden, beynine alan ve gönül dünyasında seyreden bir insan olduğuna işaret eden Erhan, “Kur’an-ı içine sindirmiş olan gerçek hafız, yürüyen ve konuşan Kur’an demektir. Zira Kur’an okumak en sevgiliyle konuşmaktır. Bir anlamda Cenab-ı Hakk’ın huzuruna çıkmaktır. Yüce kelamın her harfi, hafızların kurtuluşu için şahitlik edecektir. Kur’an hafızları başka hiçbir gölgenin bulunmadığı günde nebilerle birlikte Allah’ın gölgesindedirler.” diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından Aygün ve Hüseyniye 4-6 yaş arası Kur’an kursu öğrencileri Kur’an-ı Kerim ve hadisler okuyup, bir dizi gösteri yaptı.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç, hafızlığın önemi hakkında bir konuşma yaptı.
“Kur’an şahsiyet, kişilik oluşturur”
Hafız yetiştirmenin zorluğuna değinerek emeği geçenlere teşekkür eden Bilgiç, “Hafızlar yarının Kur’an hamileri olacak. Çocuklarımızı tebrik ediyorum. Yaşıtları sokaklarda oyun oynarken, gezerken, tozarken bu yavrularımız 24 saatinin büyük bir kısmını Kur’an-ı ezberlemek için tahsis ediyorlar. Aileleri de tebrik ediyorum. Aile desteği olmadan hiçbir zaman hafızlık olmaz.” ifadelerini kullandı.
Hafızlık makamının çok büyük olduğuna vurgu yapan Bilgiç, konuşmasına şöyle devam etti:
“Onlara ahirette taçlar giydirilecek. Allah Resulü (Aleyhisselam) ‘Kur’an Hafızı Allah’ın Kerim melekleri gibidir’ buyuruyor. Ama şu var ki; Kur’an-ı ezberledi, onun hafızı oldu da Allah korusun; Kur’an’ın hükümlerini, ahlakını muhafaza edemiyor ve kendinde taşıyamıyorsa biz buna bir kazanım olarak bakmıyoruz. Çünkü Kur’an şahsiyet, kişilik oluşturur. Kur’an kişiyi dönüştürür. Kur’an aktiftir. Zannetmeyin o sadece bir kitaptır. Allah Kur’an-ı bize tarif ederken ‘O ruh’ der. Onda gerçek hayat vardır. Onunla birlikte olan gerçekten ruha kavuşur. Kur’an-ı hıfzettiği halde hamili Kur’an iken kâmil ahlak sahibi olamıyorsa, hafızı Kur’an iken vakıfı anlam olamıyorsa insan, işte bu bizim çok büyük bir eksikliğimizdir. O yüzden Kur’an-ı sadece okumak yeterli değildir.”
Konuşmaların ardından hafızlara hocaları tarafından taçları giydirilerek belgeleri takdim edildi.
Program, hediye takdimi ve dua ile sona erdi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ÖZGÜRLÜK BULVARI’NDA ZİNCİRLEME KAZA
- 023.810 SOSYAL KONUT KURASI BUGÜN ÇEKİLECEK
- 03BEYAZ ESARETTE CAN KURTARAN MÜCADELE
- 04BAŞKAN ÇİFTÇİ, “İSTİHDAM ÖNCELİĞİMİZDİR”
- 05472 GRAM METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 0619 İLİN VALİSİ DEĞİŞTİ
- 07VALİ CANALP’TAN HAYVAN BAKIM MERKEZİNE ZİYARET
- 08300 AİLEYE MONT VE BOT YARDIMI
- 09KAYMAKAM İMRAK’TAN SALI PAZARI ZİYARETİ
- 10“İstikrarın Adı Batman: Ekrem Canalp ile Yola Devam”
- 11BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 12“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 13Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 14Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 15Aranan 23 şahıs yakalandı




Henüz Yorum yok