
AFİF DEMİRKIRAN DIŞ İLİŞKİLER BAŞKAN YARDIMCILIĞINA GETİRİLDİ
22.Dönem Batman Milletvekilliği yapan Afif Demikıran, AK Parti Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığına getirildi.
AK Parti’de yaptığı çalışmalarla bilinen ve milletvekilliği sırasında Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Başkanlığı görevinde de bulunan Demikıran, yeni göreviyle partisine hizmet edecek
Yılmaz, Devlet Başkanı Makamına gönderdiği görevlendirme olur onayı resmi evrağında,” Dış İlişkiler Başkanlığımızın iş ve işlemlerinin daha düzenli ve verimli yürütülmesini sağlamak amacıyla 23-24.Dönem Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Meryem Göka, 27.Dönem Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, AK Parti yedek MKYK üyesi Emre Ete, 22-23.Dönem Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, 27.Dönem İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, 24-25 ve 26.Dönem Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Dış ilişkiler Başkanlığı Başkan Yardımcılığı olarak görevlendirilmelerinin uygun olacağı mütalaa olunmaktadır. Makamınızca da uygun görüldüğü takdirde Parti tüzüğümüzün 79.Maddesi uyarınca, adı geçenlerin Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmesini olurunuza arz ederim” 21.09.2018 tarihli Dış İlişkiler Başkanlığının görevlendirme evrağını Genel Başkan Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalayarak onadı.
Afif Demirkıran Kimdir ?
Afif Demirkıran, 1 Ocak 1952'de Siirt Kurtalan'da doğdu. Baba adı Mehmet Şerif, anne adı Hanife'dir.
Maden Yüksek Mühendisi, Planlama Uzmanı ve Ekonomist; İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesini bitirdi. İngiltere Leeds Üniversitesi'nde yüksek lisans ve master yaptı.
Etibank'ta yönetici olarak çalıştı. DPT Müsteşarlığında Yabancı Sermaye Daire Başkanı, Hazine Müsteşarlığında Yabancı Sermaye Genel Müdürü, Ereğli Demir Çelik AŞ ve Sümerbank AŞ'de Yönetim Kurulu Üyesi, özel sektörde koordinatör ve yönetici olarak görev yaptı. TEAŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Vakıf Enerji ve Madencilik AŞ Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.
22. Dönemde Batman ve 23. Dönemde Siirt Milletvekili seçildi. 22. Dönemde AGİTPA Türk Grubu Üyeliği ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ile 22 ve 23. Dönemde Türkiye-İspanya Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yürüttü. 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi, 24. Dönemde ise Başkanı oldu.
Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Fransızca bilen Demirkıran, evli ve 4 çocuk babasıdır. ( Mehmet Selami AKGEYİK)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Trafik kazasında bir kişi ağır yaralandı
- 02BATI ÇEVREYOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
- 03AYDINKONAK TRAFO MERKEZİ İNCELENDİ
- 04BATMAN TEKNOKENT’TEN 3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
- 05BANKA MÜDÜRLERİYLE NEFES KREDİSİ TOPLANTISI
- 06TARIMA DAYALI SERA OSB’NİN KURULUŞ SÜRECİ TAMAMLANMAK ÜZERE
- 07Başkan Kaplan’dan barış sürecine destek çağrısı
- 08KUZEYBATI ÇEVRE YOLUNA MODERN DOKUNUŞ
- 09KAÇAK TELEFON VE SİGARALARA EL KONULDU
- 10BAYINDIR’A ALTERNATİF YOLLAR!
- 11“İSLAM ÜLKELERİ DERHAL HAREKETE GEÇMELİ”
- 12160 Kur’an Kursu öğrencisine teknoloji bağımlılığı eğitimi
- 13“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
- 14BATMAN BAĞIMSIZ GAZETESİ'NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
- 15İREM YİĞİT BALKAN İKİNCİSİ OLDU
Henüz Yorum yok