Savaş mağduru çiftin dramı yürek burkuyor
Suriye'nin Şam kentinde Esed rejimi tarafından yakalandıktan sonra bir ay boyunca kendisine yapılan işkenceler sonrası sakat kalan Muhyeddin Kahli, hayatına Batman’da devam ediyor.
Zülüm ve işkencelerden dolayı vatanlarından kaçmak zorunda kaldılarını belirten aile, 5 yıl önce gelip Batman'a yerleştiklerini ve acılar içerisinde bir hayat sürdürdüklerini dile getiriyor.
Doğuştan ortopedik engelli olduğunu, rejim tarafından yapılan işkenceler sonucu tamamıyla sakat kaldığını belirten Muhyeddin Kahli, bu durumuna rağmen çalışmak zorunda kaldığını ve bu nedenle de çok zorluk çektiğini söylüyor.
Şam'dan Batman'a sığınan 2 çocuklu Muhyeddin Kahli ile Gülçin Osman çifti, Suriye savaşı sırasında rejim tarafından gözaltına alınan 2 çocuğundan bir daha haber alamamış.
Verdikleri yaşam mücadelelerini İLKHA'ya anlatan Suriyeli aile, 5 yıldan bu yana Batman’da devletten aldıkları cüzi bir yardım ile geçinmek zorunda kaldıklarını söyledi.
“Başıma elektrik vererek alnımı patlattılar”
Engelli haliyle bir koltuk döşeme atölyesinde çalışarak eşiyle hayata tutunmaya çalışan Muhyeddin Kahli, "Ben ve 2 çocuğum Suriye'de cezaevine girdik. Ben bir ay boyunca yerin altında, bir yerde, türlü türlü işkencelerden geçirildim. Başıma elektrik vererek alnımı patlattılar. Ben doğuştan engelliyim. Engelli ayağıma elektrik verdiler. Biraz engel vardı tam sakat kaldım. Eşimden başka kimsem yok. Cumhurbaşkanından isteğim, akıbetini bile bilmediğim çocuklarımı Beşşar Esad'a ait Suriye cezaevinden çıkarsın." dedi.
'Senin ayağını yaptık yeterdir'
Batman'da birkaç defa yardım alabildiklerini söyleyen Kahli, "Burada, yetkililer benimle ilgilendi ve beni hastaneye götürdüler. Tedavi için beni Diyarbakır'a götürdüler. İşkencelerde zarar gören engelli ayağımı tedavi ettiler. Bize başka da bir yardım yapılmadı. Bana 'Senin ayağını yaptık yeterdir.' diyorlar." ifadelerini kullandı.
“Çocuklarımız yanımızda olmadığı için yardım veremeyeceklerini söylüyorlar”
Yaşadıkları mağduriyetleri dile getiren Gülçin Osman ise şunları aktardı: "5 senedir Suriye'den gelmişiz. 2 çocuğumuz 6 senedir cezaevinde. Çocuklarımızın biri 24, diğeri ise 26 yaşındadır. Yardım için gittiğimizde, çocuklarımız yanımızda olmadığı için yardım veremeyeceklerini söylüyorlar. Eşim bazen çalışıyor bazen de çalışamıyor. Elhamdülillah bir senedir bir döşeme atölyesinde çalışıyor. 5 senedir kendi imkânlarımızla yaşamımızı sürdürüyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“GAZETECİLER ZOR ŞARTLAR ALTINDA GÖREV YAPIYOR”
- 02Başkan Kaplan, Ulusal Market Zincirleri Esnafı Zor Durumda Bırakıyor
- 03BATMAN 50 YILLIK MASTER PLANA GEÇTİ
- 04ÇİFTÇİ, ''ESNAFIN SORUNLARI ANKARA'DA GÜNDEMDE''
- 05İTÜ İLE BATMAN ARASINDA ULAŞIM İŞ BİRLİĞİ
- 06NECAT NASIROĞLU MEZARI BAŞINDA DUALARLA ANILDI
- 07BESOB Başkanı Kaplan, “Esnafa Konut Projesine TESK’ten destek”
- 08EKMEK TARİFESİ GÜNCELLENDİ
- 09BESO’DAN ESNAFA SOMUT DESTEK: İNDİRİMLİ ARAÇLAR TESLİM EDİLDİ
- 10KAR TEMİZLEME VE TOPLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 11‘’BİZ KOLTUK İÇİN DEĞİL, HİZMET İÇİN GELİYORUZ’'
- 12CEMAL KAYA “HEM MENTAL HEM FİZİKSEL AÇIDAN KAZANIMLI BİR KAMP OLDU”
- 13Rojava saldırılarını protesto ettiler
- 14İŞKUR’dan 2026’da büyük destek : Engelli ve eski hükümlülere iş kurma hibesi
- 15“GAZETECİLİK BİR KAMU GÖREVİDİR”




Henüz Yorum yok