
Sevgi-Der’den 28 Şubat ve FETÖ mağdurlarına destek
Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi Batman Sevgi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Sevgi-Der), 28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkûm ailelerine destek açıklamasında bulundu.
Dernek binasında yapılan basın açıklamasını Sevgi-Der Yönetim Kurulu adına Ahmet Yıldız okudu. Yıldız, yıllardır İslami hizmetlerinden dolayı cezaevlerinde hukuksuzca yatmakta olan kardeşlerinin itibarlarının geri kazandırılması ve yargı yolunun yeniden açılmasını istediklerini söyledi.
FETÖ’nün kumpasları sonucu Müslümanların cezaevlerine konulduğunu belirten Yıldız, “90’lı yıllarda İslami bir yaşantıya sahip olduklarından; Cami ve Kur’an’a olan hizmetlerinden dolayı, çeşitli hile, tuzak, kumpaslar ve akla-hayale gelmeyen yöntemlerle gözaltına alınarak, gözleri kapalı bir halde vahşi işkencelerle zorla imzalatılan belgeler ile Müslümanlar cezaevlerinde, haksız-hukuksuz ve adaletten yoksun bir şekilde Yusuf misali tutuklanmış bulunmaktalar. Aynı şekilde 28 Şubat Post Modern Darbesi ile İslami kimliklerinden dolayı FETÖ ve diğer karanlık güçler tarafından cezaevlerine atılmış birçok inançlı kesim bulunmaktadır. Bununla beraber aileleri de mağdur edilip, onlarla birlikte cezalandırılmaktadır. Birçok mahkûm kendi memleketlerinde değil de, çok uzak yerlerdeki cezaevlerine nakledilmekle, tutuklunun anne-babası, eşi, çocukları ve yakınları da onlarla birlikte cezalandırılmaktadır.” dedi.
“Yusufiler tekrar yargı önüne çıkarılırsa masum oldukları ortaya çıkacaktır”
Komplolar sonucu cezaevlerine atılan Yusufi mahkumların tekrar yargılanması gerektiğine vurgu yapan Yıldız, “15 Temmuz darbe girişimi ispatladı ki bu yapının ve karanlık şer güçlerinin tüm uğraş ve çalışmaları inançlı Müslümanlar üzerinedir. Bu zorluklara rağmen inançlı Müslüman halk, elinde Tevhid bayrağı dilinde tekbir ile inancına ve ümmete sahip çıkmış ve canı ve kanı pahasına meydanı şer güçlerine teslim etmemiştir. Ergenekon-Balyoz davalarından cezaevlerinde olan insanlara yargı yolu yeniden açılıp tamamı cezaevlerinden çıkmış iken, inançlı kesime reva görülen bu zulüm, çifte standart ve hukuksuzluklar asla kabul edilemez. Bu nedenle mustazafların yanında olan inançlı bir sivil toplum kuruluşu olarak diyoruz ki; adaletin sağlanmadığı yerde, kalkınmadan söz etmek boşa kürek çekmektir. Cezaevlerinde İslami kimliklerinden dolayı yatmakta olan Yusufiler tekrar yargı önüne çıkarılsın. Tekrardan yargılanınca bu insanlarımızın suçsuz ve masum oldukları ortaya çıkacaktır.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN VALİLİĞİ “İNSAN HAYATI ÖNCELİĞİMİZ”
- 02AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI YAPILDI
- 03KUR’AN ZİYAFETİ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 04“KÜRTÇE ÖĞRETMEN KADROSU NEDEN SADECE 6”
- 05PETROLSPOR’DA UMUTLAR PLAY-OFF'A KALDI
- 06EMEK “İŞSİZLİK AZALACAK, TRAFİK RAHATLAYACAK”
- 07Batman’a 16 yeni hekim atandı
- 08BATMAN VALİLİĞİ, ''KAÇAK DÜĞÜN SALONLARI KAPATILDI''
- 092 BİN FİDAN TEHLİKEDE Mİ?
- 10REKTÖR DEMİR, KURUL TOPLANTISINA KATILDI
- 11BAŞKAN ŞAHİN’DEN 1 MAYIS’TA İNŞAAT İŞÇİLERİNE ZİYARET
- 121 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
- 13MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU, BATMANLI BÜROKRATLARLA ANKARA’DA BULUŞTU
- 14Batman’da Sert Rüzgâr Etkili Oldu: Ağaç Devrildi, Park Ekipmanları Zarar Gördü
- 1519 Mayıs Mahallesi'nde Park Eksiklikleri Giderilmeyi Bekliyor
Henüz Yorum yok