
Batman’da Suriyeli öğrencilere kırtasiye yardımı
Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman’da eğitim gören Suriyeli öğrencilerin eğitim gördükleri okulu ziyaret etti.
Ziyaret sırasında Vali Deniz’e; Vali Yardımcıları Serap Özmen Çetin, Sedat İnci, İl Milli Eğitim Müdürü, Afet ve Acil Durum İl Müdürü ve İl Göç İdaresi Müdür Vekili eşlik etti.
Vali Deniz, yaşanan savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek Batman’a sığınan Suriyeli çocukların eğitim gördüğü Can Okullarında incelemelerde bulunarak, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Okul bahçesinde okul idarecileri ve öğrenciler tarafından karşılanan Vali Deniz, 416 Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğü okulun sınıflarını tek tek gezerek, öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı.
Öğrencilerle yakından ilgilenen Deniz, onlarla bir süre sohbet etti.
Daha sonra öğretmenler odasına geçen Deniz, okulda görev yapan öğretmenlerle oturarak istek ve sorunlarını dinledi.
“Çocuklar, dünyanın geleceğidir”
Batman genelinde bin 900 civarında Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Vali Deniz, “Her çocuğumuzun okula gitmesi için çalışıyoruz. Çünkü çocuklar dünyanın geleceğidir. Çocukların yüzü gülsün diye bütün imkânları seferber ediyoruz. Bu çocuklar, Suriye’deki savaştan ve zulümden kaçarak ülkemize gelen çocuklarımızdır. Burada yüzleri gülüyor, eğitim ortamları pırıl pırıl. Burada en iyi seviyede eğitim vermeye çalışıyoruz. Çocuklar okulda Türkçe, İngilizce ve Arapça eğitim alıyorlar. Biz de devletimizin bütün imkânlarını kendi çocuklarımıza nasıl seferber ediyorsak, bu çocuklarımıza da aynı şekilde bütün imkânları seferber ediyoruz. Bu çocuklar sevgi ve huzur ortamında yetiştiği zaman, hem ülkemize hem de dünyaya hizmet edecekler.” dedi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN’IN KENT KİMLİĞİNE IŞIK TUTAN ÖNEMLİ ÜÇLEME
- 02TEMA’DA ARI DÖNEMİ BAŞLADI
- 03ODUNCU, KÜRTÇE İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ
- 04EKMEN “BU BİR SON DEĞİL, YEPYENİ BİR BAŞLANGIÇ”
- 05GIDA NUMUNELERİ ALINDI
- 06BAŞKAN ÇİFTÇİ, ESNAFIN TALEPLERİNİ TESK’E TAŞIDI
- 07GÜNEYKENT SAKİNLERİNİ DİNLEDİ
- 08BİSİKLETİ ÇALINAN YURTSEVER’E HÜDA PAR SAHİP ÇIKTI
- 09Nûbihar Derneği'nden anadile sahip çıkma çağrısı
- 10VALİLER KARARNAMESİ ÖNCESİ KRİTİK ZİYARET
- 11VALİLER KARARNAMESİ ÖNCESİ KRİTİK ZİYARET
- 12Milletvekili Oduncu’dan Hasankeyf yolundaki kazalara tepki
- 13''MAVİ - YEŞİL BATMAN'A HAYAT KATACAK''
- 14ŞEYH HALİD ANMASI 17-18 MAYIS’TA
- 15BEŞEVLER MAHALLESİ PIRIL PIRIL
Henüz Yorum yok