Küpe affı hayvan sahiplerini sevindirdi
Küpe affı hayvan sahiplerini sevindirdi
Daha önce hayvanlarını başka ile nakil ederken sıkıntılar yaşayan hayvan sahipleri çıkan küpe affı sayesinde bu sıkıntılardan kurtuldular.
Küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarına küpe takmayan yetiştiricilere ve elinde küpesiz hayvan olanlara 31 Mart 2019 tarihine kadar cezai işlem uygulanmayacak. Ayrıca yetiştiriciler, bu tarihe kadar işletmelerindeki hayvan sayısını da güncelleyebilecek. Hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvanlar için küpe affı getirilirken, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik değişikliklerine göre, hayvan sahipleri 31 Mart 2019 tarihine kadar küpesiz hayvanlarına küpe takarak kayıt sistemine dahil edebilecekler. Ayrıca bu tarihe kadar işletmelerindeki hayvan sayısını da güncelleyebilecek olan hayvan yetiştiricilerine, bu tarihe kadar küpe taktırmadıkları için herhangi bir cezai işlemin de yapılmayacağı belirtildi. Batman Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Nimetullah Durmaz, getirilen af ile her yaştan hayvanın küpe takabileceğini söyledi.
“BÖLGE HAYVANCILIĞI İÇİN FIRSATTIR”
Daha önce 3 aydan büyük olan buzağa küpe takmanın yasak olduğunu anımsatan Başkan Durmaz, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın yayımladığı tebliğ gereği artık 31 Mart 2019 tarihine kadar 3 aydan büyük buzağlara, ineklere, düvelere de küpe takılabilecek ve hayvanlar kaçak olmaktan çıkacak. Bölge hayvancılığı için bu bir fırsattır. Hayvanlarımız daha önce küpe takılmadığı için kaçak durumuna düşüyordu ve destekleme de alınamıyordu. Bu kapsamda küpe takılacağı için destekleme de çıkacaktır. Mevzuat gereği annesi küpesiz olan hayvana buzağısına da küpe takılmıyordu. Destekleme de buzağı üzerinden verildiği için büyük bir destek kaybına yol açıyordu. En azından bu giderilmiş oldu.” dedi.
“MÜRACAAT YAPIP BAŞVURU YAPABİLİRLER”
Hayvan yetiştiricilerine çağrıda bulunan Başkan Durmaz, “Tüm hayvan yetiştiricilerine uyarımız var; hayvanlar üç aydan büyük veya küçük fark etmiyor. Sığır cinsi ne tür hayvanı varsa, eğer küpesizse bulundukları il veya ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine müracaat etmek suretiyle, ya da birlik üyesiyse birliğe müracaat yapıp hayvanlarına küpe takabilirler.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok