Kutlu Doğum istişare toplantısı yapıldı
Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü, Kutlu Doğum Haftası hazırlıklarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya, platforma bağlı derneklerin temsilcileri katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda etkinliklerin tarihleri ve yapılan hazırlıklar gözden geçirildi.
Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü adına açıklamada bulunan Ercan Ekinci, Kutlu Doğum etkinlikleri hazırlıklarıyla ilgili bilgileri aktardı. Ekinci, Kutlu Doğum münasebetiyle Batman merkez, 5 ilçe ve 22 köyde etkinlik düzenleneceğini belirtti.
Batman merkezdeki Kutlu Doğum etkinliğinin 23 Nisan Pazar günü gerçekleştirileceğini açıklayan Ekinci, Beşiri'de 2 Nisan, Kozluk ve Sason'da 8 Nisan, Gercüş'te 22 Nisan, Hasankeyf'te ise 7 Mayıs'ta etkinlik yapılacağını ifade etti.
İstişare toplantısının ardından değerlendirmelerde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın, yeni bir Kutlu Doğum ayına ulaştırdığı için Allah'a hamd ettiklerini söyledi.
İstişare toplantısında Batman'ın merkez, ilçe ve köylerinde yapacakları etkinlikleri ele aldıklarını dile getiren Aydın, "Daha önce peygamber sevdalısı halkımıza Batman etkinliğinin 9 Nisan'da olduğunu söylemiştik. Ancak yapılacak referandum seçiminden dolayı bunu 23 Nisan olarak değiştirdik. Bundan dolayı halkımızdan özür diliyoruz. Batman Kutlu Doğum etkinliğinin yanı sıra 5 ilçe ve 22 köyde etkinlik düzenleyeceğiz." dedi.
Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında bazı çalışmalarının olacağına değinen Aydın, sözlerine şöyle devam etti: "Şiir ve makale yarışmamız devam etmektedir. Bu ayın 31'ine kadar devam edecek. Katılımcılarımızdan bir an önce şiir ve makalelerini göndermeleri çağrısında bulunuyoruz. Salavat seferberliğimiz son hızıyla devam etmektedir. Özellikle Batman'da çok yoğun bir katılım var ve bu katılımdan dolayı da halkımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz. 1 Nisan itibariyle Batman'ımızın tüm noktalarına Kutlu Doğum ayıyla ilgili brandalarımızı, afişlerimizi asacağız. Gül dağıtımımız olacak. İnşallah birçok etkinlikle Kutlu Doğum etkinliğine doğru gideceğiz. Bu etkinliklerde bize katkı sunan, yardımcı olan tüm kardeşlerimize, halkımıza şimdiden teşekkürlerimizi iletiyoruz."
"Peygamberimizin sünnetine sarıldığımız zaman kurtuluşa ereceğiz"
Bu yılki Kutlu Doğum etkinliğini "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla düzenleyecekleri bilgisini veren Aydın, "Bu etkinliği düzenlememizdeki amacımız, Peygamberimizin hak ve adalet vurgusunu ön plana çıkarmaktır. Özellikle önümüzde adalete susamış bir toplum olduğu için Peygamberimizin hak ve adalet anlayışına ihtiyacımız var. 2005 yılından beri Kutlu Doğum etkinlikleri düzenliyoruz. Amacımız Peygamberimizin hayatını halkımıza anımsatmaktır. Günümüze baktığımızda gerçekten gençliğimiz, ailemiz, ilçelerimiz, illerimiz ve ülkemiz büyük bir felaket içerisindedir. Biz Peygamberimizin sünnetine sarıldığımız zaman kurtuluşa ereceğimize inanıyoruz. Hak ve adalet yolunda Peygamberimizin adaletiyle hükmettiğimiz zaman inşallah kardeş olacağız, bir ve beraber olacağız, bütün sorunlarımız çözülmüş olacak. Peygamberimizin hayatının tatbikini bu sorunlar için bir merhem, derman olarak görmekteyiz. Bütün halkın Peygamberin sünnetine sarılmasını ve onun hayatını kendisine örnek almasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Camiye giderken araba çarpan kişi hayatını kaybetti
- 02BATMAN’DA TARIMSAL ÜRETİM GÜÇLENİYOR: DENETİMLER SIKI, YATIRIMLAR ARTIYOR
- 03“Esnafın Yanında Olan Bir Oda Anlayışını İnşa Ettik”
- 04BELEDİYEDEN 100 ÇİFTE ÇEYİZ DESTEĞİ
- 05AFAD’DAN VALİ CANALP’A KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ ZİYARETİ
- 06Petrolspor’dan deplasmanda altın değerinde galibiyet
- 07“KHK ve Kayyım uygulamaları toplumsal barışı zedeliyor”
- 08ÇİFTÇİ “GENÇLERİMİZİ MESLEKSİZLİĞE TESLİM ETMEYELİM”
- 096 BİN 300 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
- 10BESO BAŞKAN ADAYI UYANIK, PROJELERİNİ BASINLA PAYLAŞTI
- 11BATMAN’DA EKONOMİDE VİTES YÜKSELTTİ
- 12ÇİÇEK’TEN PETROL-İŞ’E ZİYARET
- 13PWK YÖNETİMİNDEN YEREL DERNEKLERE ZİYARET
- 14Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin ikinci etabı için çalışmalar başladı
- 15Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Batman’a geliyor




Henüz Yorum yok