
"Kaçak elektrik kontrolü bağımsız kurumlar gözetiminde yapılmalıdır"
Son zamanlarda basına yansıyan "kaçak elektrik cezalarıyla" ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, haksızlığın önüne geçilip, mağduriyetlerin yaşanmaması için elektrik sayaçlarının kaçak kontrolünün bağımsız kurumlar gözetiminde yapılması gerektiğini söyledi.
"DEDAŞ elektrik dağıtım şirketi, kaçak elektrik kullandığını iddia ettiği şahıslarla ilgili tespiti kendi kurum elemanları vasıtasıyla yapıyor" diyen Şahin, kurumun, bu iddialar üzerinden abonelere ceza kestiğini söyledi.
Şahin, "DEDAŞ personelinin tarafsızlığı maalesef sorgulanıyor ve bu yüzden sıkıntılar kaçınılmaz oluyor. Bundan dolayı kaçak elektrik tespitinin bağımsız uzmanların gözetiminde yapılması gerektiğine inanıyoruz." dedi.
Halktan haksız ve usulsüz kazanç sağlanmaması için elektrik dağıtım şirketleri elemanlarının "kaçak" kontrolünü tek başına değil, tarafsız resmi makamların gözetiminde yapması gerektiğini ifade eden Şahin, "Bölgede elektrik ve sayaç kontrol işinin özel şirketlere devrinden sonra kaçak elektrik kullanımının önüne büyük oranda geçilmiş oldu. Ancak halkımızdan çok ciddi iddialar geliyor. Haksız yere mağduriyetlerin yaşatıldığına dair şikâyetler var. Özellikle sayaç okuma işini yapan elemanların firmalarının lehine haksızlıklar yaptıkları yönünde ciddi iddialar var. Bu anlamda halkımızdan bize kaçak kullanmadıkları halde kendilerine büyük oranda ceza kesildiği ifade ediliyor." İfadelerini kullandı.
Haksızlığın önüne geçilebilmesi için yetkililere çağrıda bulunan Şahin, "Böyle olunca haliyle aklımıza şu geliyor; acaba bu elemanlar çalıştıkları firmayı kâra geçirmek ve bunun karşılığında prim almak için böyle bir haksızlığa başvuruyorlar mı, böyle bir şeye teşebbüs ediyorlar mı? Bu konuda bizim çağrımız ve önerimiz; elektrik sayaç kontrolünün bağımsız kurumlar denetiminde yapılmasıdır. Belki bu şekilde daha adil olur. Hatta cezaların dahi yine bu bağımsız kurumların denetiminde kesilmesi gerekir." diye konuştu.
"Vatandaşımız mağdur olmasın, haksızlığa uğramasınlar"
Sayaç kontrollerinde herhangi bir usul ve kaidenin olmadığını belirten Şahin, sayaçların firma elemanları tarafından söküldüğünü ve gerek görülürse götürüldüğünü söyledi. Şahin, konuşmasını şöyle sonlandırdı:
"Sayaç kontrollerinde firmanın kendi elemanları sayaçları söküyor, kontrolünü yapıyor, Kaçak kullandığına dair kanaat belirtiyor hatta kendisi ceza kesiyor. Bu adil değildir. Eğer abone kaçak kullanmamışsa bunu nasıl ispatlayacak? Bunu firmaya veya bağımsız kurumlara nasıl iletecek? Bu durumda vatandaş tamamen mağdur oluyor, kendisine haksız cezalar kesiliyor."
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 02TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
- 03BATMAN HAVALİMANINDAN ÇEVRECİ HAMLE
- 04BOKSOR M.ALİ ORTAÇ, MİLLİ TAKIM KAMPINDA
- 05Gençlik piknikte; bahar şenliğine ilgi
- 06“19 MAYIS, DİRENİŞ RUHUNUN YENİDEN CANLANDIĞI TARİHTİR”
- 07GENEL TEMİZLİK EKİBİ ÇAMLICA’DAYDI
- 08HÜDA PAR GENÇLİĞİ BAHAR ETKİNLİKLERİNE YOĞUN İLGİ
- 09ARİF GÜNEŞ’E TOBB’DAN 20. YIL HİZMET ŞEREF PLAKETİ
- 10BATMAN’IN VİZYONU ANKARA’DA KONUŞULDU
- 11PROF. DURSUN’DAN FATİH VELİLERİNE KONFERANS
- 12ŞEYH HALİD ANMA PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
- 13BATMAN’IN KENT KİMLİĞİNE IŞIK TUTAN ÖNEMLİ ÜÇLEME
- 14TEMA’DA ARI DÖNEMİ BAŞLADI
- 15ODUNCU, KÜRTÇE İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ
Henüz Yorum yok