
Batman Üniversitesi, İstanbul’dan Ödül İle Döndü
Batman Üniversitesi, İstanbul’dan Ödül İle Döndü
Batman Üniversitesi Çok Dilli ve Çok Sesli Müzik Korosu İstanbul’dan Ödül İle Döndü
Batman Üniversitesi Çok Dilli ve Çok Sesli Müzik Korosu katıldığı Sansev İstanbul Uluslararası Çoksesli Koro Festivali’nde‘Çok Sesli Halk Müziği Yorumlama’ ödülü aldı.
Koro Şefi Doç. Dr. RohatCebe, Batman Üniversitesi Çok Dilli ve Çok Sesli Müzik Korosu’na verdikleri destek için başta Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş olmak üzere emeği geçen tüm sanat dostlarına teşekkür etti.
Yaklaşık 6 yıldır çalışmalarına devam eden Batman Üniversitesi Çok Dilli ve Çok Sesli Müzik Korosu’nun başlangıçta tek sesli ve çok dilli bir birliktelik sergilediğini açıklayan Şef Doç. Dr. Rohat Cebe, koronun iki yıldır çok sesli ve çok dilli bir bütünlüğe ulaştığını söyledi.
Mezopotamya'da yaşamış ve yaşayan halkların ezgilerini yaptığıdüzenlemeler ile çok sesli hale getirdiklerini ifade eden Şef Doç. Dr. Cebe, halk ezgilerinin sanatsal bütünlük içerisinde sergilediklerini, koronun repertuarında Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Soranice, Ermenice, Süryanice, Arapça ve Farsça olmak üzere yaklaşık 12 farklı dilden ezgiler bulunduğunu söyledi.
Batman Üniversitesi Çok Dilli ve Çok Sesli Müzik Korosu’nun dilleri farklı olsa da müzikleri ve kültürleri ortak olan bu halkların birlikteliğini barış, sevgi ve kardeşlik temellerinde ulusal ve uluslararası mecralara ulaştırmayı hedeflediklerini açıklayan Şef Cebe, bu amaçla çoksesli hale getirilen halk ezgilerini sanatseverlere ulaştırmayı amaç edindiklerini söyledi.
Batman Üniversitesi Çok Dilli ve Çok Sesli Müzik Korosu Şefi Doç. Dr. Cebe, iki yıldır katıldıkları “Sansev İstanbul Uluslararası Çoksesli Koro Festivali”nde bu yıl da jüri tarafından ‘Çok Sesli Halk Müziği Yorumlama’ ödülüyle takdir edildiklerini belirtti.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATI ÇEVREYOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
- 02AYDINKONAK TRAFO MERKEZİ İNCELENDİ
- 03BATMAN TEKNOKENT’TEN 3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
- 04BANKA MÜDÜRLERİYLE NEFES KREDİSİ TOPLANTISI
- 05TARIMA DAYALI SERA OSB’NİN KURULUŞ SÜRECİ TAMAMLANMAK ÜZERE
- 06Başkan Kaplan’dan barış sürecine destek çağrısı
- 07KUZEYBATI ÇEVRE YOLUNA MODERN DOKUNUŞ
- 08KAÇAK TELEFON VE SİGARALARA EL KONULDU
- 09BAYINDIR’A ALTERNATİF YOLLAR!
- 10“İSLAM ÜLKELERİ DERHAL HAREKETE GEÇMELİ”
- 11160 Kur’an Kursu öğrencisine teknoloji bağımlılığı eğitimi
- 12“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
- 13BATMAN BAĞIMSIZ GAZETESİ'NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
- 14İREM YİĞİT BALKAN İKİNCİSİ OLDU
- 15GAZETECİ UĞUR KAPUCİ BEŞTEPE VE TBMM'DEYDİ
Henüz Yorum yok