
Su numune analizleri temiz çıktı
Geçtiğimiz ay Ilısu Baraj gölünde yaşanan toplu balık ölümlerinin araştırılması için çevrecilerin, Valilikten talepleri üzerine alınan ölü balık ve su numunelerinin analizleri temiz çıktı.
Geçtiğimiz ay Ilısu Veysel Eroğlu Baraj gölünde yaşanan toplu balık ölümlerinin, sudaki herhangi bir kimyasal kirlilikten kaynaklanmadığı tespit edildi.
Yaşanan toplu balık ölümlerini kamuoyunun gündemine taşıyan Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, Batman Valiliğinden de suyun kirliliğinin araştırılmasını talep etmişti. Talep üzerine Diyarbakır ve Batman İl Tarım Şube Müdürleri de alana giderek su numuneleri almış, Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsüne göndermişti. Batman Çevre Platformu adına talep edilen su analiz sonuçları Valilikçe açıklandı ve balık ölümlerinin herhangi bir kimyasal su kirlilikten ölmediği resmen teyit edildi. Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Özkan Özbay imzalı resmi yazıda, şu bilgilere yer verildi: “Ilısu Baraj Gölü Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüs alanı bölgesinde yaşanan balık ölümlerine istinaden, tarafınızca alınarak müdürlüğümüze gönderilen su numunesine ait laboratuvarlarımızda yapılması mümkün olan analizler ve sonuçları ekte verilmiştir. Elde edilen sonuçlar, ‘Yerüstü Su Kalitesi Yönetmeliği’nin ‘Kıta içi Yerüstü Su Kaynaklarının Genel Kimyasal ve Fizokimyasal Parametreler Açısından Sınıflarına Göre Kalite Kriterlerine’ göre değerlendirildiğinde, çoğu parametreye göre 1. Sınıf (çok iyi) kalitede su olduğu dolayısıyla su numunesinde balık ölümlerine direkt sebep olacak bir kirlilikten söz edilemeyeceği düşünülmektedir.”
“STK’LARIN DİKKATE ALINMASI ÖNEMLİ”
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, “Valiliğin soruna duyarlılık göstermesi ve su numunelerini akredite olmuş bir laboratuvara göndererek analiz ettirmesini memnunlukla karşılıyoruz. Olması gerekeni yaptılar ama kurumların STK’ları dikkate alması önemlidir. Suda kimyasal bir kirliliğin tespit edilmemesiyle rahat bir nefes aldık” dedi.

Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN’DA TARİHİ DOKUNUŞLA MODERN DÖNÜŞÜM
- 02MİLLETVEKİLİ RAMANLI RADYO YÜKSEL'E KONUK OLDU
- 03Öğrenciler Gazze İçin Kermes Düzenledi
- 04Petrolspor U14 takımı Türkiye 4'ncüsü oldu
- 05BARO’DAN SARIYER TARAFTARINA SUÇ DUYURUSU
- 06TARİH, KÜLTÜR VE DAYANIŞMA BULUŞMASI
- 07İHSAN TAŞ YAPAY ZEKA İLE İLGİLİ ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNDU
- 08EKMEN; ‘HOLİGANLIĞIN KİMSEYE FAYDASI OLMAZ!’
- 09TEMİZLİK KAMPANYASI HİLAL’DE BAŞLADI
- 10Doyan; ‘Asla kabul edilemez, özür dilemeye davet ediyoruz’
- 11Milletvekili Oduncu’dan Petrolspor’a yapılan ırkçı saldırılara sert tepki
- 12BATMAN - İZMİR UÇUŞLARI BAŞLIYOR
- 13Ramanlı, İluh Mahallesindeki sorunları dinledi
- 14ESNAF ODASI’NDAN EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 15MAHALLELİ İSTEDİ, VALİ CANALP TALİMAT VERDİ
Henüz Yorum yok